STER Advertentie
STER Advertentie

102-jarige oma is 's werelds oudste skydiver

Woensdag 12 december 2018 - 11:39 uur

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Irene O'Shea is een badass vrouwtje hoor. Ze is, om precies te zijn, 102 jaar en 197 dagen oud. Als 's werelds oudste skydiver bewijst ze dat leeftijd soms toch echt maar een getal is. Omalief is tegenwoordig de oudste thrillseeker en sprong uit het vliegtuig in het zuiden van Australië. Beneden werd ze vol spanning opgewacht door haar kinderen en kleinkinderen.

voorganger

Irenes voorganger schijnt een man te zijn met de naam Kenneth Meyer. Vorig jaar deed hij aan parachutespringen, terwijl hij maar liefst 102 jaar en 172 dagen oud was.

overleden dochter

Het is inmiddels de derde skydive van Irene. Maar dit keer was oma's sprong in het diepe voor het goede doel. Tien jaar geleden overleed haar dochter aan ALS. Sindsdien houdt ze zich bezig met bewustwording creëren over de ziekte en probeert ze op verschillende manieren geld in te zamelen voor research. Crea bea, maar dan next level dus. Irene's doel is om 10.000 dollar op te halen. Ze heeft een speciale inzamelingspagina waarop te zien is dat de teller nu op 806 dollar staat.

Meld je aan voor het FunX TopiX panel en geef via je telefoon je mening over allerlei actuele onderwerpen. Jouw stem is belangrijk en die wil FunX laten horen aan de rest van Nederland!

{"c1":"2","c2":"17827132","ns_site":"po-totaal","potag1":"npofunx","potag2":"site","potag3":"npo","potag4":"npo","potag5":"zenderportal","potag6":"audio","potag7":"npofunx","potag8":"site","potag9":"site","name":"npofunx.news.omg.40051-102-jarige-oma-is-s-werelds-oudste-skydiver"}