OMG

Bejaard koppel gaat viral met modeshoots in hun wasserette

  1. Newschevron right
  2. Bejaard koppel gaat viral met modeshoots in hun wasserette

Met meer dan een half miljoen volgers kun je wel zeggen dat de familie Chang een echte hit is op Instagram. Hsu Sho-er en haar man Chan Wan-ji runnen al 70 jaar een wasserette in Taiwan. In al die jaren zijn er flink wat kledingstukken achtergebleven in de zaak. Hun kleinzoon besloot zijn opa en oma met de achtergebleven kledingstukken te fotograferen. De foto's plaatste Reef op Instagram onder de naam WantShowAsYoung en binnen de kortste keren had het account behoorlijk wat volgers.

Verveling

Het doel van Reef was helemaal niet om zijn grootouders beroemd te maken. Hij wilde gewoon wat leuks doen met zijn opa en oma. "Het is niet altijd druk in hun zaak", vertelt hij aan de BBC. "Soms dommelden ze in slaap tijdens werk en hun humeur was niet altijd goed." Om de verveling tegen te gaan organiseerde hij de shoot. "Op die manier kan ik mensen eraan herinneren dat ze hun kleding moeten ophalen en mijn grootouders dat hun leven nog steeds leuk kan zijn, ook op hun leeftijd."

ACHTERGELATEN KLEDING

Wan-ji begon op 14-jarige leeftijd met zijn wasserette om zijn familie financieel te ondersteunen. Volgens hem werd er vroeger bijna nooit kleding achtergelaten. "In het verleden was kleding nog erg duur", legt hij uit. "Toen waren kledingstukken zo waardevol dat je ze naar een kredietbank kon brengen als je geld nodig had." De laatste jaren komt het daarentegen steeds vaker voor dat mensen hun was niet komen ophalen. Ze hopen dat de fotoshoot de klanten eraan herinnert om niet te vergeten hun was op te halen.

Leeftijd

"Ik had nooit verwacht dat er op mijn leeftijd nog zoveel mensen naar foto's van mij willen kijken", zegt de 84-jarige Sho-er die is overdonderd door het succes op Instagram. Ook haar man Chan Wan-ji, 83, vindt het leuk dat zoveel mensen geïnspireerd raken door de foto's. Wat het koppel het gelukkigste maakt is dat ze anderen inspireren dat leeftijd nooit een obstakel moet zijn om trendy te zijn of lol te maken."Veel mensen zijn eigenlijk niet oud, maar hun hart is oud", zegt Hsiu- er. "Ze zeggen dat ze geen energie hebben en nemen zoveel rust dat hun gezondheid achteruitgaat."

Blij

Het maakt Reef gelukkig om zijn opa en oma zo blij te zien. Maar belangrijker nog: hij is blij dat hij wat quality time met hun kan doorbrengen. "Wat me echt heeft ontroerd is dat mensen lange berichten stuurden over hoe de foto's hun eraan herinnerde om meer tijd met hun grootouders door te brengen."

Ster advertentie
Ster advertentie