OMG

VIDEO: Liefdesverhaal ontwikkelt zich tot dramatische schietpartij

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Liefdesverhaal ontwikkelt zich tot dramatische schietpartij

Bijna vier jaar geleden vond de schietpartij op de basisschool Sandy Hook plaats. De 20-jarige Adam Lanza drong op 14 december 2012 een basisschool binnen met een wapen. Hij schoot twintig kinderen en zes volwassenen dood. Vervolgens schoot hij zichzelf door zijn hoofd. De organisatie Sandy Hook Promise maakte een opvallende campagnevideo om mensen bewuster te maken van de oorzaken van wapengeweld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Romance

In de video schrijft een scholier uit verveling een tekst op een tafeltje in de bibliotheek. Een meisje reageert op die boodschap. Langzaam ontwikkelt zich een romance, zonder dat de twee van elkaar weten wie ze zijn. Op het einde van de video ontmoeten de twee elkaar, maar op dat moment komt er ook een scholier met een wapen binnen.

Op de Achtergrond

Bij het kijken van de video focus je in eerste instantie op de verliefde jongen, waardoor je nauwelijks ziet dat er op de achtergrond een andere jongen bezig is met het plannen van een aanslag. Hij wordt gepest en trekt zich steeds meer terug. Hij maakt gewelddadige gebaren en heeft een opvallende fascinatie voor wapens en geweld. Hij kondigt zijn schietpartij zelfs aan op Instagram.

Voortekens

Volgens Sandy Hook Promise spreekt 70 tot 80 procent van de aanslagplegers al eens over hun plannen. De signalen worden vaak over het hoofd gezien of niet serieus genomen. Sandy Hook wil mensen oplettender en bewuster maken van de vaak verborgen oorzaken van wapengeweld.

Ster advertentie
Ster advertentie