OMG

Dakloze man dankzij behulpzaam koppel weer herenigd met zijn familie

foto: randiemmansbailyn
  1. Newschevron right
  2. Dakloze man dankzij behulpzaam koppel weer herenigd met zijn familie

Een dakloze Amerikaanse man uit LA is na twintig jaar weer herenigd met zijn familie. De man, die al acht jaar op straat leefde, kreeg daarbij hulp van buurtbewoners Randi en John die hem op straat tegenkwamen.

Uitlachen

Randi was haar hond aan het uitlaten, toen ze een man hoorde zeggen: "Waarom staan mensen hier naar mij te kijken of mij uit te lachen? Ik ben een extreem intelligente man. Zeg 'hallo' tegen me. Negeer me niet en geef me niet deze blikken." Randi was zo geraakt door die woorden dat haar hart ervan brak.

Moe

Ze liep terug naar haar woning en vertelde haar partner John over wat ze had meegemaakt. Hij liep met haar terug naar buiten om naar de dakloze man te gaan. Het koppel gaf hem een tas van Project Backpacks, een organisatie waar Randi vrijwilliger is. In de tas zaten dingen als voedsel, water en sokken. Zo raakte het koppel met de dakloze man in gesprek.

De man, Pedro, vertelde dat hij zo moe was. Hij sliep al acht jaar lang buiten op de grond en hij durfde nooit diep te slapen uit angst dat zijn spullen gestolen werden. Het koppel vroeg Pedro wat hij het liefst zou willen op dit moment. Herenigd worden met zijn familie die hij al 20 jaar uit het oog verloren was, was zijn antwoord.

Actie

Randi en haar partner John ondernamen meteen actie. Ze probeerden met de details die Pedro zich nog kon herinneren de familie op te sporen. Zo kwamen ze in contact met Pedro's oom Pierre. Die reageerde emotioneel en wilde meteen op het vliegtuig stappen om zijn neefje op te halen.

Randi en John deelden het bijzondere verhaal op social media en vroegen anderen om geld te doneren, zodat Pedro een paar nachten goed tot rust kon komen in een hotel. Binnen een paar dagen hadden ze 6500 dollar opgehaald. Van het geld betaalde ze Pedro's verblijf, voedsel, nieuwe kleding een telefoon en andere essentiele dingen. Ook konden ze Pedro's familie naar LA halen en reis terug betalen.

Thuis

Pedro is inmiddels thuis met zijn familie in Charleston. "Pedro is ontzettend aardig en intelligent", zegt Randi. "We zijn van plan hem snel op te zoeken. Hij heeft ons geraakt en we gaan hem missen."

Wat Pedro op de been hield tijdens zijn zware tijd op straat, waren de mensen die hem erkenden. Daardoor was hij minder eenzaam. Randi heeft dan ook een belangrijke boodschap voor anderen: "Als je iemand op straat ziet, kijk dan alsjeblieft niet weg als ze je groeten."

- Goed nieuws is geen nieuws? Nee hoor, bij FunX telt positief nieuws net zo goedl! #feelgoodfriday -

Ster advertentie
Ster advertentie