OMG

Straatverkoper redt invalide man uit brandend huis in Spanje

foto: Twitter: @JosanMontull
  1. Newschevron right
  2. Straatverkoper redt invalide man uit brandend huis in Spanje

De 20-jarige Gorgui Lamine Sow heeft bewezen een ware superheld te zijn. Toen de Senegalese straatverkoper in de Spaanse badplaats Dénia geschreeuw uit een brandend huis hoorde komen, twijfelde hij namelijk geen seconde. Hij klom via het balkon naar binnen, gooide de invalide bewoner over zijn schouder en klom samen met hem via het raam weer naar buiten om zo zijn leven te redden.

Reddingsactie

De bewoner van het huis bleek de 39-jarige Álex Caudeli Webster te zijn. Hij zit wegens revalidatie van een beroerte in een rolstoel en kon niet op eigen kracht wegkomen van de vlammen. Gelukkig was Gorgui daar om te hulp te schieten, maar de straatverkoper was na de reddingsactie snel weer verdwenen. Hij verblijft illegaal - zonder papieren - in Spanje en was waarschijnlijk bang om hiervoor gepakt te worden door de politie of brandweer.


Foto's: Twitter @JosanMontull

Superman

Alex wilde Gorgui graag bedanken voor de moedige actie. Gelukkig wist een lokale journalist de verkoper uiteindelijk op te sporen in een badplaats in de buurt, waar hij woont met zijn vrouw en dochtertje. Zo kreeg Alex de gelegenheid om Gorgui een toepasselijk Superman-shirt te geven. "Hij heeft echt mijn leven gered."

'Goed persoon'

De gemeente van Dénia heeft laten weten een oorkonde aan de held te willen uitreiken en ook wordt er actie ondernomen om het gezinnetje een legale status te geven zodat ze zonder problemen in Spanje kunnen wonen. Gorgui zelf is er nuchter onder: "Ik deed het zonder na te denken." Volgens zijn vriendin is hij geen held, maar gewoon 'een goed persoon'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie