STER Advertentie
STER Advertentie

Rus eist geld: "Homo geworden door iPhone"

Rus eist geld: "Homo geworden door iPhone"
Unsplash

Zondag 6 oktober 2019 - 13:01 uur

|

Door:

Burç

Een Russische man heeft een zeer opmerkelijke rechtszaak aangespannen tegen Apple. De man beweert dat hij homoseksueel is geworden door gebruik van zijn iPhone en eist daarom 14.000 euro van de Amerikaanse fabrikant.

GayCoin

Het verhaal wordt overigens steeds gekker en ongeloofwaardiger. Het verhaal begint volgens The Moscow Times in 2017, toen de man bitcoins wilde kopen. Deze D. Razumilov heeft destijds een externe app gedownload waarmee hij per ongeluk een GayCoin zou hebben gekocht, in plaats van een Bitcoin.

Om deze Giphy te zien moet je toestemming geven voor social media cookies.

14.000 euro

Na aankoop van de GayCoin ontving Razumilov een bericht met de tekst: 'niet oordelen voordat je het probeert'. Dat berichtje zou zijn interesse in hetzelfde geslacht hebben veroorzaakt. In de aanklacht staat dat hij inmiddels een vriend heeft en niet weet hoe hij dat moet uitleggen aan zijn ouders. De Rus eist 1 miljoen roebel (14.000 euro) van Apple, omdat de fabrikant hem zou hebben aangezet om homoseksueel te worden. Zijn advocaat Sapizhat Gusnieva, spreekt van een zeer ernstige zaak waarbij zijn cliënt erg bang is en veel heeft geleden.

Rechtszaak

De rechtszaak zal op 20 oktober worden behandeld in de rechtbank van Moskou. Dat wordt interessant, want de GayCoins zijn gekocht via een gedownloade app die niet van Apple is. Toch denkt de advocaat dat de Amerikaanse fabrikant van de iPhone verantwoordelijk is voor de 'plotselinge' interesse in mannen van zijn cliënt.

Om deze Giphy te zien moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geloof jij het verhaal van de Rus?

Populair op FunX.nl

  • Koppel dat bespot werd na viral huwelijksaanzoek in KFC, krijgt bruiloft vergoed

  • MMA-vechter kotst alles onder na scheet in gezicht

  • Trainer Den Bosch maakt excuses om uitspraak over 'zielig mannetje' Mendes Moreira

  • Executie van Rodney Reed uitgesteld, acties van Beyoncé, Rihanna, Kim K en Meek Mill lijken te werken

  • Droombaan als je graag wiet rookt: tester voor wietproducten gezocht

  • Bizzey in ziekenhuis beland na hartsteken door ontstoken hartzak