OMG

Leerlingen zorgen dat Afro-Amerikaans stel huwelijksreis van 62 jaar terug kan overdoen

foto: YouTube: CBS Evening News
  1. Newschevron right
  2. Leerlingen zorgen dat Afro-Amerikaans stel huwelijksreis van 62 jaar terug kan overdoen

Oudjes Gilbert en zijn vrouw Grace Caldwell mochten hun huwelijksreis overdoen. Daar hebben basisschoolleerlingen voor gezorgd die ooit een gastles kregen van het Afro-Amerikaanse stel. Ruim 62 jaar geleden trouwden de twee in een kerk in North Carolina. Daarna gingen ze op huwelijksreis, maar werden vanwege hun donkere huidskleur geweigerd bij het hotel waar ze een kamer hadden gereserveerd.

"Eerst deden ze alsof we geen reservering hadden. Daarna gaven ze toch toe dat het wel zo was, maar zeiden ze dat hun gasten niet blij zouden zijn als wij daar ook verbleven", vertelde Gilbert aan CBS Evening News.

opkomen voor jezelf en anderen

Het stel had ruim acht uur naar de Mount Airy Resort in Poconos (Penssylvania) gereden, maar kon hun huwelijksreis 62 jaar geleden dus niet voorzetten vanwege discriminatie. Hun ervaringen met discriminatie zorgden ervoor dat ze zich aansloten bij de civil rights movement en nauw samenwerkten met Dr. Martin Luther King Junior.

Tegenwoordig geven Gilbert en Grace nog speeches en gastlessen over hun ervaringen met racisme en de civil rights movement bij organisaties en verschillende scholen. Dat is hoe basisschoolleerlingen van de Bear Tavern Elementary in New Jersey over de mislukte huwelijksreis van Gilbert en Grace te weten kwamen. Ze vonden het zo erg dat ze brieven schreven naar het hotel dat het Afro-Amerikaanse stel ooit weigerde. De leerlingen wilden ervoor zorgen dat Gilbert en Grace hun huwelijksreis konden overdoen en alsnog in de Mount Airy Resort konden verblijven. En dat is gelukt!

Een van de brieven had een mooie boodschap: "Ze hebben me niet alleen aan het denken gezet over opkomen voor mezelf, maar ook over opkomen voor anderen en oplossingen zoeken voor problemen die ooit zijn gecreƫerd in deze wereld."

onder de indruk

Hoewel het oorspronkelijke hotel allang is afgebroken, is er een vernieuwd hotel voor in de plaats gekomen. De nieuwe eigenaren van dat hotel waren zo geraakt door de brieven van de leerlingen, dat ze besloten op hun verzoek in te gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

- Goed nieuws is geen nieuws? Nee hoor, bij FunX telt positief nieuws net zo goedl! #feelgoodfriday -

Ster advertentie
Ster advertentie