STER Advertentie
STER Advertentie

Indrukwekkende foto van terminaal zieke jongen weet veel mensen te raken

Maandag 25 november 2019 - 11:23 uur

|

Door:

Milou

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De foto van een terminaal zieke jongen (19) uit Assen heeft op social media veel indruk gemaakt. Op de foto zie je de jongen zitten op een brancard in de sneeuw terwijl hij uitkijkt over de Zwitserse bergen. Achter hem staat de ambulance die hem daar naartoe heeft gebracht. Onder de foto zijn al meer dan 250 reacties verschenen van mensen die laten weten geraakt te zijn het plaatje en hun steun betuigen aan de jongen. "Wat een verdriet en schoonheid in één beeld."

Laatste wens

In de reacties wordt ook veel respect getoond naar stichting Ambulance Wens, die de foto geplaatst heeft. Deze stichting doet er alles aan om de laatste wens van terminaal zieke patiënten in vervulling te laten gaan. Met eigen ambulances en een team van vrijwilligers zorgen ze ervoor dat niet-mobiele patiënten toch nog een bepaalde plek kunnen bezoeken, zoals de dierentuin, een natuurgebied, het buitenland of een familielid aan de andere kant van het land. Deze 19-jarige kankerpatiënt wilde nog één keer naar Zwitserland. Samen met twee begeleiders is hij vier dagen in de bergen geweest. Ook maakte hij daar een helikoptervlucht.

Gek op de bergen

Oprichter van de stichting, Kees Veldboer, vertelt tegen het AD dat een vrijwilliger van Ambulance Wens de jongen meerdere keren per week behandelt in het ziekenhuis. Zij vertelde over zijn wens en zo kwam het plan tot stand. "Hij was gek op de bergen. Het was z'n lust en z'n leven."

Populair op FunX.nl

  • Murda treedt op voor miljoenen kijkers in finale van Turkse The Voice: O Ses Türkiye

  • Tienerbroers beginnen bedrijf om moeder te laten stoppen met werken

  • 8 powercouples om bij weg te zwijmelen op Valentijnsdag

  • 'Premier League gaat Manchester City ook straffen'

  • ADO-fans ontkennen leuzen over overleden vader van Ihattaren

  • Storm Dennis zorgt voor code rood bij de Britten