OMG

Vriendengroep spaart €330.000 voor droomreis in 2045

  1. Newschevron right
  2. Vriendengroep spaart €330.000 voor droomreis in 2045

Sommige dingen lijken te mooi om waar te zijn. Een droomvakantie van een paar maanden naar een tropische bestemming bijvoorbeeld. Tenzij je de jackpot wint of een smak geld erft, zullen de meeste mensen roepen: 'Begin maar alvast met sparen!" Dat is dan ook wat Edwin (35) heeft gedaan. Hij verzamelde een groep vrienden met wie hij nu probeert om in 30 jaar tijd een paar ton bij elkaar te sparen. Daarmee willen ze in 2045 een half jaar rond cruisen tijdens de ultieme droomreis.

Een eigen cruiseschip

Aan RTL Nieuws vertelt Edwin dat hij vier jaar geleden in een dronken bui met een vriend besloot om gewoon eens te gaan sparen voor die droomreis. Inmiddels legt een groep van 22 man elke maand of elk jaar geld in. Dat geld wordt belegd en in 2045 hopen de vakantiegangers zon 330.000 euro bij elkaar te hebben verzameld. "Misschien kunnen we daar wel een cruiseschip van huren", aldus Edwin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Boete

De vriendengroep pakt het serieus aan. Er is een vereniging opgericht inclusief bestuur en strenge regels. Zo mag je alleen afhaken bij ziekte, een overlijdensgeval, verlies van inkomen of scheiding. In elk ander geval moet je een boete betalen. Met dat boetebedrag stuurt de groep die wél gaat vervolgens vanuit elke bestemming een ansichtkaart naar je toe.

Bora Bora

De bestemming van de reis? Bora Bora, maar het gaat niet om het reisdoel op zich, vertelt Edwin. Het is natuurlijk ook best wel tricky om met zoveel mensen op zulke lange termijn plannen te maken en daar ook serieus in te investeren. Er kan van alles misgaan, maar de groep hecht vooral waarde aan het plezier rondom het project en alle activiteiten die ze eraan gekoppeld hebben. "Het gaat om het plezier eromheen. Je kan heel veel maken van een project als dit."

Ster advertentie
Ster advertentie