OMG

VIDEO: Hoe de wereld eruit ziet na 44 jaar gevangenisstraf

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Hoe de wereld eruit ziet na 44 jaar gevangenisstraf

"Ik dacht, is iedereen lid van de CIA geworden ofzo? Met al die oordopjes in hun oren." Zo liepen de meeste CIA-agenten namelijk rond in de jongere periode van de 69-jarige Otis Johnson. Op zijn 25e ging hij de gevangenis in. Nu, 44 jaar later, heeft Al Jazeera English een reportage gemaakt over hoe deze man de wereld ervaart na zijn tijd in de bak.

"Hoe doen mensen dat: lopen met hun telefoon, zonder te kijken waar ze naartoegaan."

"Het voelt goed om terug te zijn in de maatschappij."

"Toen ik werd vrijgelaten, stond ik helemaal alleen. Ik had geen geboortecertificaat, geen familie, geen vriendin, geen zussen, geen broers. Geen mensen met wie ik echt kon praten, zoals ik vroeger wel had. Ik zit er wel mee. Ik mis mijn familie echt heel erg."

Otis werd vrijgelaten in augustus 2014. De toen 25-jarige jongeman werd gearresteerd voor poging tot doodslag op een politieagent. Maar er kwam een langere straf bovenop, omdat Otis op zijn zeventiende ook een winkeldiefstal had gepleegd.

"Je moet dingen kunnen loslaten, want je woede vasthouden, stagneert je alleen maar. Hoewel ik schuldig ben aan de misdaden waarvoor ik heb vastgezeten, zeggen mensen weleens dat de maatschappij me iets verschuldigd is voor zo'n lange straf. Maar zo denk ik niet. Alles gebeurt met een reden."

Ster advertentie
Ster advertentie