OMG

Wereldwijd tekort aan condooms dreigt door coronacrisis

foto: Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Wereldwijd tekort aan condooms dreigt door coronacrisis

Je had beter condooms kunnen inslaan in plaats van wc-papier. Er dreigt namelijk een wereldwijd tekort aan condooms nu de grootste producent in Maleisië, Karex Berhad, de fabriek heeft moeten sluiten. Dit bedrijf produceerde een op de vijf verkochte condooms ter wereld en zorgde ervoor dat jij mogelijk ook niet na iedere wilde nacht vader of moeder werd.

Fabrieken gesloten

Door de lockdown in Maleisië heeft de condoomproducent al tien dagen geen condooms meer kunnen maken in de drie fabrieken die ze hebben. Dit zorgt al voor een tekort van 100 miljoen condooms. De lockdown duurt tot 14 april, maar de fabriek is nu in gesprek met de overheid over het eerder openen van de deuren.

Slecht moment

De topman van Karex Berhad zegt dat condooms essentieel zijn in deze periode, omdat het volgens hem geen goed moment is om zwanger te worden. Dat gaan we over negen maanden wel zien. Nu zoveel mensen thuis zitten, hebben we eind dit jaar misschien een babyboom en dus geen extra intensive care-, maar juist verloskamers nodig. Of er moet een #paggachallenge komen die een paar maanden duurt en minstens zo populair wordt als de #stayhomechallenge.

Ster advertentie
Ster advertentie