OMG

Vrouw laat man en negen kinderen achter voor Facebookliefde uit Gambia

foto: Facebook: Heidi Hepworth
  1. Newschevron right
  2. Vrouw laat man en negen kinderen achter voor Facebookliefde uit Gambia

Dat geen enkel huwelijk hetzelfde is, is inmiddels wel bekend. Maar ook scheidingen kunnen allerlei vormen aannemen. Toch worden de meeste scheidingen binnenshuis uitgevochten - als er al ruzies zijn. Bij de 44-jarige Heidi Hepworth ligt dat wel even anders. Nadat haar (ex-)man zijn verhaal deelt in de media, bemoeit bijna heel Engeland zich met haar besluit om haar gezin achter te laten.

Gambia

Na 23 jaar huwelijk liet Heidi haar man Andy en negen kinderen achter voor de 32-jarige Mamadou Jallow uit Gambia. Ze leerden elkaar kennen via Facebook, maar al snel werd dat contact steeds intenser. Zo intens zelfs, dat Heidi uiteindelijk tot het besluit kwam om naar Gambia te verhuizen.

Midlife-crisis

Na haar vertrek, deelde haar ex-man Andy zijn verhaal met The Sun. Dat interview zorgde voor veel ongeloof: Hoe kan een moeder zomaar haar kinderen achterlaten voor iemand die ze niet kent?

''Ze kreeg een midlife-crisis. Ze ging steeds vaker naar de gym en de zonnebank, droeg veel make-up, nam tatoeages en begon jurkjes te dragen die ik nog nooit eerder had gezien. Ze kreeg vreemde vrienden op Facebook: mannen uit Afrika en Azië. En mij blokkeerde ze.''

''Ze is een verschrikkelijk persoon geworden. Ze was een lieve, zorgende moeder. Nu lijkt het wel alsof een alien haar lichaam heeft overgenomen. Hij heeft haar gebrainwashed. Het is een grote fantasie voor haar en ze volgt die stap voor stap. Een liefhebbende moeder zou nooit vertrekken om in Afrika rond te paraderen met haar nieuwe vriend."

Negen kinderen

Heidi heeft twee zonen en een dochter uit een vorige relatie. Samen met Andy kreeg ze nog drie dochters en drie zonen. Ook Heidi heeft haar verhaal gedaan aan The Sun en laat weten dat het inderdaad niet makkelijk was om haar kinderen achter te laten.

''Ze konden niet mee, dus ik had geen keuze. Ik mis ze heel erg en ik videochat iedere dag met ze. Het is moeilijk, maar ze begrijpen het. Ik weet niet of ik hier voorgoed zal blijven, maar mijn toekomst is met Mamadou en mijn kinderen. Ik doe er alles aan om uiteindelijk allemaal samen te zijn: ik, hij en de kinderen. Ik weet nog niet hoe, maar het gaat gebeuren. Het kan zijn dat Mamadou naar Engeland komt, of wij verhuizen met zijn allen naar Gambia, wat natuurlijk wel een stuk lastiger is.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trouwen

Ondanks alle kritiek, staat Heidi nog steeds achter haar keuze. Het huwelijk met Andy liep volgens haar allang niet meer lekker, waardoor ze zich steeds eenzamer ging voelen.

''Ik hoef mij niet te verontschuldigen voor het volgen van mijn hart. Ik ben een lange tijd ongelukkig geweest en ik heb iemand gevonden om de rest van mijn leven mee te delen. We zijn verliefd en ik wil met hem trouwen.''

Ster advertentie
Ster advertentie