OMG

Akon bouwt eigen stad met cryptomunt in Senegal: AKON CITY

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Akon bouwt eigen stad met cryptomunt in Senegal: AKON CITY

Zanger turned zakenman Akon heeft net de overeenkomst afgerond die zijn nieuwe stad officieel maakt: AKON CITY. Ja, de zanger is bezig met een eigen stad bouwen. Hij laat het hier niet bij, en zo zal AKON CITY ook een eigen cryptomunt hebben én volledig op zonne-energie draaien. Een soort Wakanda in real life!

Akon City

De zanger had al eerder plannen om een stad te bouwen, maar nu heeft hij in een post bevestigt dat de stad een feit begint te worden. AKON CITY gaat zich op een groot stuk land bevinden in Senegal. Het land zou aan hem zijn gegeven door de Senegalese president Macky Sall en zal op vijf minuten afstand liggen van hoofdstad Dakar. De essentie van AKON CITY is dat de economie sterker wordt. Doordat Afrika veel geld schuldig is aan het buitenland, blijft de positie slecht. Door een eigen munt te creëren wordt de stad helemaal onafhankelijk. Akon hoopt dat het zo wel lukt om de stad de goede kant op te duwen.

AKOiN

Akon wil, net als Greta Thunberg, klimaatverandering tegengaan. Dit betekent dat AKON CITY daarom helemaal op zonne-energie zal runnen. De 'nieuwe' mileubewuste stad zal daarom ook een eigen manier hebben van betalen en zo heeft hij ook de AKoin ontworpen.

100.000 huishoudens

Akon kwam al eerder in het nieuws omdat hij met zijn project Akon Lighting Africa, meer dan 100.000 huizen met zonne-energie van licht heeft voorzien. FunX-presentator Fernandoheeft op Insta laten weten erg onder de indruk te zijn van Akon's plannen, en postte een bericht met zijn lof voor de zanger.

Meer projecten

De zanger en zakenman is het niet van plan om het bij één stad te laten, en vertelde in een interview het volgende: “Met de AKoin zijn we steden aan het bouwen, waarvan de eerste in Senegal komt. Als dit werkt zullen we het schalen naar alle andere landen in Afrika zodat alle steden met elkaar verbonden zijn. Het wordt waarschijnlijk een project dat 50 tot 100 jaar gaat duren. Waarschijnlijk zal ik niet meer leven als het klaar is, maar voor het project in Senegal hebben we een 10-jarige deadline om de stad helemaal afgebouwd te hebben.”Akon wil de AKoin het liefst bruikbaar maken voor 54 Afrikaanse landen.

Ster advertentie
Ster advertentie