OMG

Gevangene ontsnapt al na halfuur uit jeugdgevangenis

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Gevangene ontsnapt al na halfuur uit jeugdgevangenis

Een zeventienjarige jongen uit de Australische stad Darwin werd opgepakt en opgesloten in een jeugddetentiecentrum. Althans, dat was de bedoeling. Na een halfuur was de jongen namelijk al ontsnapt. De politie startte een uitgebreide zoektocht, maar ze konden de hem niet meer vinden.

doucheruimte

De jongen was nog geen halfuur binnen, toen hij door een aantal officieren werd meegenomen om te douchen. Terwijl de gevangene aan het douchen was, regelden de officieren het papierwerk bij de receptie. De receptie is vlakbij de doucheruimte, maar door de receptiedesk konden de gevangenismedewerkers de doucheruimte niet goed zien.

ontsnapt

Kennelijk had de zeventienjarige gevangene dit al opgemerkt. Hij deed snel zijn kleren aan en greep zijn kans. Via de nooduitgang bij de doucheruimte ontsnapte hij. Hoewel er om de jeugdgevangenis een hoog hek met prikkeldraad staat, gaf de jongen geen f*ck en klom hij over het hek. Daarbij moet hij volgens de gevangenismedewerkers gewond zijn geraakt. De medewerkers en de politie begonnen met een uitgebreide zoektocht, maar de jongen is sindsdien spoorloos.

maatregelen

De jeugdgevangenis gaat nu extra maatregelen treffen. Eerder dit jaar ontsnapten er namelijk ook al twee gevangenen. De gevangenismedewerkers hadden toen pas na drie kwartier door dat de twee ontsnapt waren.

Ster advertentie
Ster advertentie