OMG

Amerikaanse studente maakt speciale mondkapjes voor doven en slechthorenden

foto: Facebook: Ashley Lawrence
  1. Newschevron right
  2. Amerikaanse studente maakt speciale mondkapjes voor doven en slechthorenden

Mondkapjes zijn in de coronacrisis onmisbaar, maar niet voor iedereen even handig. Zo kunnen doven en slechthorenden hierdoor de mond van hun arts of verpleger niet meer zien, terwijl sommigen voor een groot deel van hun communicatie afhankelijk zijn van liplezen. De Amerikaanse studente Ashley Lawrence (21) besloot daarom zelf speciale mondkapjes te maken waarbij de mond wél zichtbaar is.

Vergeten groep

"Ik had het gevoel dat een groot deel van de mensen vergeten wordt", vertelt Ashley aan Lex18. "We zijn nu allemaal in paniek, dus aan veel mensen wordt gewoon niet gedacht. Daarom vond ik het heel belangrijk dat, zelfs in tijden zoals deze, mensen kunnen blijven communiceren."

helpen met naaien

Ashley deelde op Facebook een bericht waarin ze aangeeft de speciale mondkapjes te gaan maken wegens het grote tekort. Er zijn namelijk meer initiatieven die voor liplees-kapjes zorgen, maar de vraag is nog steeds groot. Haar Facebookbericht werd al snel door veel mensen wereldwijd gedeeld. Ze ontving reacties van mensen die de kapjes goed kunnen gebruiken, maar ook van van mensen die haar willen helpen met naaien. Daarom heeft ze het naaipatroon nu online gedeeld samen met een tutorial, om zo de productie te versnellen.

Gratis

De mondkapjes die Ashley maakt, kosten niks. "Als je ze nodig hebt, vind ik niet dat je er voor zou moeten betalen. Dus we sturen ze op wanneer mensen erom vragen en als ze in het buitenland wonen, vragen we alleen de verzendkosten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie