OMG

Australische daklozen mogen in vijfsterrenhotel slapen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Australische daklozen mogen in vijfsterrenhotel slapen

In Australische stad Perth mogen daklozen in een vijfsterrenhotel slapen. Het experiment met de naam Hotels with Heart is bedoeld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kamer

Het experiment gaat in eerste instantie om twintig daklozen die de meeste risico lopen om buiten te slapen. Zij krijgen een bed in een van de luxe kamers van het Pan Pacific Hotel.

Als de pilot een succes blijkt te zijn, stelt het hotel alle 120 kamers beschikbaar voor daklozen. Ook kunnen de kamers ruimte bieden aan slachtoffers van huiselijk geweld of mensen die kampen met geestelijke gezondheidsproblemen.

Initiatief

In de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk zijn verglijkbare initiatieven van start gegaan. Ook in Nederland stellen steeds meer hotels hun kamers tegen een laag tarief beschikbaar voor kwetsbaren.

Peter Bishof vertelt in Nieuwsuur waarom hij de deuren van zijn hotel in Amsterdam-Zuid heeft geopend voor daklozen: "Ik hoop dat we op deze manier zowel onszef als de daklozen uit de penarie kunnen helpen." Normaal gesproken kosten de kamers in het hotel zo'n 200 euro per nacht, daklozen betalen 29 euro.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie