OMG

VIDEO: Vader fietst 2.250 kilometer om hart van overleden dochter te horen kloppen

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Vader fietst 2.250 kilometer om hart van overleden dochter te horen kloppen

De 57-jarige vader Bill Conner leverde een prachtig eerbetoon aan zijn overleden dochter. Vijf maanden geleden werden de twintigjarige Abbey en haar drie jaar oudere broer Austin bewusteloos aangetroffen in het zwembad van een Mexicaans vakantieresort in Cancun. Austin haalde het, maar Abbey niet.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Orgaandonor

Abigail was orgaandonor en na haar dood heeft ze vier orgaanontvangers kunnen helpen. Onder hen was ook de 21-jarige Loumonth Jack uit Lafayette in Louisana. De man kreeg na een hartaanval door een bacteriële infectie te horen dat hij nog maar een aantal dagen te leven had. Het hart van Abbey ging kort na haar dood naar hem. Inmiddels is hij hersteld.

Fietstocht

Loumonth was de enige persoon die reageerde op de vraag van het ziekenhuis of de ontvangers Abbey's vader wilden ontmoeten. Vader Bill hoorde daarvan tijdens de fietstocht die hij maakte om zijn dochter te eren. Hij wil met zijn fietstocht meer bewustwording van orgaandonatie genereren en geld inzamelen voor de fondsen 'Abbey's Ride For Life' en voor 'Donate Life America'. Zijn eindbestemming is het Broward Health Medical Center, het ziekenhuis waar Abbey overleed en haar organen afstond.

OMHELZING

Halverwege zijn route hoort Bill dat Loumonth graag een ontmoeting wil met hem. De vader van Abbey fietste 2.250 kilometer om de overlevende te ontmoeten. Eenmaal aangekomen, omhelsden de twee elkaar minutenlang.

Kloppend Hart

Kort daarna haalde Loumonth Jack een stethoscoop uit de auto en plaatste die tegen zijn borstkas, zodat Bill het hart van zijn dochter kon horen kloppen. Aan CBS News vertelt Bill over het ontroerende moment dat hij het hart van zijn dochter weer hoorde kloppen.

''Het is mooi dat hij leeft dankzij Abbey, dat Abbey verder leeft in hem, dat het haar hart is dat hem laat leven. Ik ben zo blij voor hem en zijn familie, en tegelijkertijd kreeg ik een kleine reünie met mijn dochter."

Ster advertentie
Ster advertentie