OMG

Amerikaanse soldaat en Franse geliefde na 75 jaar herenigd

foto: YouTube: euronews (en français)
  1. Newschevron right
  2. Amerikaanse soldaat en Franse geliefde na 75 jaar herenigd

Het verhaal van de Amerikaanse soldaat K. T. Robbins en zijn Franse geliefde lijkt wel rechtstreeks uit een romantische film te komen. Robbins ontmoette in 1944 tijdens de oorlog in Frankrijk de toen 18-jarige Jeannine Ganaye. De twee werden stapelverliefd, maar na twee maanden moest de soldaat terug. De tortelduifjes zagen elkaar nooit meer terug. Tot voor kort, want journalisten van France 2 hebben de lovers na 75 jaar weten te herenigen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Mijn gedachten zijn altijd bij hem gebleven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto

De Franse zender interviewde oud-soldaat Robbins voor een reportage over de herdenkingen van D-day. Ze zagen een foto van Jeannine, hoorden de lovestory en besloten haar op te sporen. Jeannine bleek inmiddels 92 jaar oud te zijn en in een rusthuis te wonen. Robbins werd op de hoogte gebracht van het feit dat zijn liefje nog steeds op hem wacht en kon het goede nieuws nauwelijks geloven.

Filmscène

Een ontmoeting die doet denken aan die in films als The Notebook volgt: vol emoties, tranen en nog altijd aanwezige verliefde gevoelens. "Het is zo fijn om je te zien meisje! Ik krijg tranen in mijn ogen." De twee - weduwe en weduwnaar - brengen een paar uur samen door en kletsen over het leven, tot ze weer afscheid moeten nemen. Dat gaat opnieuw gepaard met tranen, maar dit keer ook met een 'tot binnenkort'.

"Ik heb altijd van je gehouden. Je bent nooit uit mijn hart geweest."

Ster advertentie
Ster advertentie