OMG

Jongen steunt bange klasgenoot met autisme op eerste schooldag

  1. Newschevron right
  2. Jongen steunt bange klasgenoot met autisme op eerste schooldag

Soms kom je op het internet een foto tegen die direct je hart verwarmt. Dat is zeker het geval met de foto van deze twee schattige klasgenootjes die samen hun spannende eerste schooldag van het jaar tegemoet gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Autisme

Op de foto, die de afgelopen dagen viral ging, zie je de achtjarige Christian Moore uit Kansas die de hand van zijn huilende klasgenootje Connor vasthoudt. Connor heeft autisme en was nogal overweldigd door alles wat er om hem heen gebeurde. Christian merkte dat al snel op en wilde hem troosten.

Trotse moeder

De moeder van Christian, Courtney Moore, deelde het verhaal op Facebook. "Ik ben zo trots op mijn zoon. Hij zag dat er een kind in een hoekje op de grond lag te huilen en ging ernaar toe om hem te troosten. Hij greep zijn hand en liep samen met hem de school in!"

Courtney omschrijft haar zoon als een kind met een groot hart. Ze is blij dat zijn eerste schooldag meteen goed begon.

"Het is een eer om zo'n liefhebbend en medelevend kind op te voeden."

Goede daad

Connors moeder heeft ook gereageerd op de viral foto en het verhaal erachter. Aan een lokale nieuwszender vertelt ze dat ze elke dag bang is dat haar zoon uitgelachen zal worden, omdat hij "niet correct spreekt, niet stil kan zitten, vaak op en neer springt en met zijn handen klapt". Dat Christian haar zoon troostte op de eerste schooldag, noemt ze hartverwarmend. "Eén kleine goede daad kan iemands leven veranderen, het kan de wereld veranderen."

Volgens allebei de moeders is de band tussen de twee jongens inspirerend. "Het is wat we nodig hebben in deze wereld", vertellen ze aan de lokale nieuwszender.

Ster advertentie
Ster advertentie