Naar homepage
OMG

Jongen (12) naait strikjes voor asieldieren zodat ze sneller een thuis vinden

bron: Instagram: SirDariusBrown
  1. Newschevron right
  2. Jongen (12) naait strikjes voor asieldieren zodat ze sneller een thuis vinden

Sommige asieldieren moeten maanden, jaren of zelfs hun hele leven wachten op een plek bij een liefhebbende familie. Dat vond de 12-jarige Darius Brown uit New Jersey zo hartverscheurend dat hij deze asieldieren een handje wilde helpen. Hij begon daarom met het maken van stijlvolle strikjes voor honden en katten, om de dieren zo meer onder de aandacht te brengen van mogelijke baasjes. Inmiddels is zijn strikjes-actie een groot succes geworden.

Ondernemer

Darius is nog jong, maar nu al een echte ondernemer. Een jaar geleden begon hij zijn bedrijf Beaux & Paws waarvoor hij unieke strikjes maakt voor mensen en hun katten of honden. Hij ontdekte zijn talent voor het maken van strikjes, toen hij op 8-jarige leeftijd zijn zusje hielp met het knippen van stoffen. Dat deed hij om zijn eigen motoriek te verbeteren. Darius werd als baby namelijk al gediagnosticeerd met een motorische beperking. Uiteindelijk vond hij het zo leuk om bezig te zijn met de naaimachine, dat hij begon met het maken van strikjes.

Donaties

Het mooie is dat Darius zijn talenten niet alleen inzet om er zelf beter van te worden. De afgelopen tijd doneerde hij talloze strikjes aan verschillende dierenasielen in Amerika en het Verenigd Koninkrijk. Hij hoopt dat de dieren door de schattige foto's met de strikjes sneller een liefdevol thuis vinden.

Brief

De jongen met een hart van goud heeft dankzij zijn mooie missie ruim 42 duizend volgers verzameld op Instagram. Zijn goede daden zijn zelfs onder de aandacht van Barack Obama gekomen. De oud-president van de Verenigde Staten stuurde hem een brief waarin hij Darius prijst voor zijn goede daden: "Zo lang je betrokken blijft bij de wereld om je heen, blijft zoeken naar manieren om anderen te helpen en nooit opgeeft, dan weet ik zeker dat er een mooie toekomst op je wacht."

Ster advertentie
Ster advertentie