OMG

VIDEO: 23-jarige Nohemi is een van de slachtoffers van de Parijs aanslagen: "Ze had grootse dromen"

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: 23-jarige Nohemi is een van de slachtoffers van de Parijs aanslagen: "Ze had grootse dromen"

Slechts twee dagen na de aanslagen in Parijs wordt er niet alleen meer bekend gemaakt over de daders, maar ook de slachtoffers krijgen een gezicht. Één van hen is de 23-jarige Nohemi Gonzalez. Een Mexicaans-Amerikaanse uitwisselingsstudent die overleed nadat een schutter kogels afvuurde op een restaurant in Parijs. Vanmiddag houden haar medestudenten een herdenking.

"Ik voelde in mijn hart dat Nohemi oké was"

Toen haar familie in Long Beach (VS) hoorde van de aanslagen in Parijs, gingen ze niet van het ergste uit. "We hoorde van de dreiging in Parijs en ik vroeg aan haar vriendje, Tim, of hij iets van haar had gehoord," vertelt Nohemi's vader aan persbureau Associated Press. "Tim raakte in paniek, omdat hij haar niet kon bereiken, maar ik stelde hem gerust. Haar moeder, Beatriz, voelde in haar hart dat Nohemi oké was."

Laatste rustplaats

Een dag later kregen de ouders van de design studente officieel te horen dat hun dochter slachtoffer is geworden van de aanslagen. Door de lopende onderzoeken duurt het nog minstens drie weken voordat Nohemi's familie haar naar haar laatste rustplaats kan brengen.

Bekijk hieronder de video waarin moeder Beatriz vertelt over haar ambitieuze dochter, die droomde van een carrière en een gezin.

Internationaal

Tot zover bevestigd, kwamen er 129 mensen om het leven en raakten 352 gewond. Onder alle slachtoffers waren er maar liefst 15 verschillendenationaliteiten.

Ster advertentie
Ster advertentie