OMG

Vrouw bij Dr. Phil: "Ik ben al drie jaar en zeven maanden zwanger"

foto: YouTube: Dr. Phil
  1. Newschevron right
  2. Vrouw bij Dr. Phil: "Ik ben al drie jaar en zeven maanden zwanger"

Een vrouw die langskwam bij Dr. Phil beweert dat ze al drie jaar en zeven maanden zwanger is. Dat is natuurlijk hoogst onwaarschijnlijk, al helemaal omdat ze zich twintig jaar geleden heeft laten steriliseren. Zona heeft al ontelbare zwangerschapstesten gedaan, maar die gaven altijd een negatief resultaat. Ook uit meerdere bloed- en urinetesten en echoscopieën van dokters is gebleken dat ze niet zwanger is. Toch is de vrouw er 'duizend procent' zeker van dat er zes baby's in haar buik zitten - om precies te zijn in een 'verstopte baarmoeder' - zitten.

"De dokters hebben het allemaal fout. Het interesseert me niet welke diploma's ze allemaal hebben."

Zwanger

Zona vertelt dat ze op 40-jarige leeftijd zwanger raakte: "Ik was extreem geschrokken. Ik ben nog steeds in shock." Ze gelooft dat ze sindsdien al jarenlang zwanger is, omdat haar buik op een heel langzaam tempo groeit, haar borsten gevoelig zijn en ze last heeft van stemmingswisselingen. Nadat geen enkel onderzoek uitwees dat ze gelijk had, besloot ze zelf een eigen doppler-echografie aan te schaffen en daarmee zegt ze meerdere hartslagen te horen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Problemen

Haar 'zwangerschap' eist een hoge tol op haar leven. Niet alleen heeft ze ruzie met haar familie, die haar niet gelooft, ook voelt ze zich lichamelijk niet meer in orde. 'Ik ben het beu om zwanger te zijn. Ik wil gewoon dat ze eruit komen. Ik ben er klaar mee." Zona noemt dit het moeilijkste dat ze ooit heeft ervaren in haar leven. Ze wil met haar deelname aan het programma meer aandacht vragen voor dit probleem. "Ik wil dat dit niet meer als een mentaal probleem gezien wordt. Het is echt".

Echo

Dr. Phil wil aan Zona voor eens en altijd bewijzen dat ze geen baby's in haar buik heeft. Daarom heeft hij geregeld dat ze grondig onderzocht wordt door een van Amerika's beste verloskundige-gyneacologen. Ook zij concludeert dat ze niet zwanger is. Maar je raadt het al: Zona wil het niet geloven.

"Ik ben teleurgesteld in dit onderzoek. Ik vind niet dat je doortastend genoeg bent."

Schijnzwangerschap

Zona is niet de enige die met dit probleem langskomt bij Dr. Phil. Ook Shayna gelooft dat ze al meer dan een jaar zwanger is. Zij was al drie keer eerder zwanger en is ervan overtuigd dat ze dat nu weer is. Maar ook bij haar worden geen baby's ontdekt. Wel komt er uit het onderzoek dat ze diabetes heeft en dat zou meteen een verklaring kunnen zijn voor de veranderingen die ze in haar lichaam voelt. Helaas wil ook Shayna de gediplomeerde artsen niet geloven en houdt ze vast aan haar eigen idee dat ze haar lichaam als geen ander kent.

"Sorry, maar ik geloof niet dat ze bij de echoscopie echt op zoek was naar een baby."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie