OMG

Man belt politie om 'te hoge' koffieprijs bij koffiebar, 1000 euro boete voor bareigenaar

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Man belt politie om 'te hoge' koffieprijs bij koffiebar, 1000 euro boete voor bareigenaar

Wanneer consumenten de prijs van een product te hoog vinden, doen ze vaak niet al te moeilijk en gaan ze op hun gemak naar een winkel waar het product een stuk goedkoper is. Dat geldt echter niet voor een man in het Italiaanse Florence. Hij vond het namelijk zo onterecht dat hij bij een koffiebar twee euro moest aftikken voor een cafeïnevrije espresso dat hij de politie inschakelde, zo meldt The Guardian.

Gemiddelde prijs verhoogd

De gemiddelde prijs van espresso in Italië was lange tijd 1 euro, maar vanwege tegenvallende oogsten en leveringsproblemen hebben de meeste koffiebars in het Zuid-Europese land de espressoprijzen verhoogd. Verschillende Italiaanse consumentenverenigingen waarschuwden al dat de gemiddelde prijs zou stijgen naar 1,50 euro.

Flinke boete

Bij de populaire koffiebar Ditta Artigianale in het centrum van Florence was de prijs echter 0,50 cent hoger dan het gemiddelde. Dat vond een klant klaarblijkelijk niet kunnen waardoor hij de politie belde en aangaf dat hij van tevoren niet duidelijk op de hoogte werd gesteld van de 'veel te hoge' prijs van de cafeïnevrije espresso. Dat heeft ertoe geleid dat de politie de bareigenaar, Francesco Sanapo, een flinke boete van maar liefst 1000 euro oplegde.

"Niet meer houdbaar voor één euro"

Zoals je wellicht al verwachtte, is Sanapo allesbehalve tevreden met de boete en uit hij zijn frustraties daarover op Instagram. "Ze legden me een boete op, omdat ze 2 euro betaalden voor mijn espresso. Dit kan niet doorgaan, dit kan niet gebeuren", schrijft hij in de caption van een videobericht. Sinds de boete heeft de bareigenaar meerdere videoberichten gepost op Instagram waarin hij mensen ervan bewust probeert te maken dat een espresso voor één euro niet meer van deze tijd is. "Achter een goede kop koffie zit de perfecte combinatie van het werk van mens en natuur. In volledige harmonie en respect voor de onderdelen. Dit alles heeft een waarde, dit alles is niet meer houdbaar voor één euro."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie