OMG

Australische vrouw draagt boerkini op Frans strand en wordt weggejaagd

  1. Newschevron right
  2. Australische vrouw draagt boerkini op Frans strand en wordt weggejaagd

De 23-jarige Zeynab Alshelh uit Australië wilde met haar eigen ogen zien waarom vrouwen die boerkini's dragen in Frankrijk van het strand weggejaagd worden. Daarom besloot ze naar Frankrijk af te reizen om daar met haar familie naar het strand te gaan. Lang kon ze niet van de Franse rivièra genieten, want de reacties waren precies waar ze al bang voor was.

Verbod

Deze zomer gold er in Frankrijk een ban op de boerkini. Dit verbod is inmiddels geschrapt, omdat het in strijd is met de vrijheid van geloof en de individuele vrijheid. Uiteindelijk werden er 32 boetes uitgeschreven voor het dragen van de boerkini.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

onbegrip

In een interview vertelt Zeynab Alshelh hoe bizar ze het vindt hoe er in Frankrijk op de boerkini gereageerd wordt.

“Ik wilde het met mijn eigen ogen zien, ik wilde zien wat daar aan de hand is. Waarom dit gebeurt. Ik wil de meiden spreken die dit meegemaakt hebben."

Daarom besloot zelf naar Frankrijk af te reizen. Op het strand krijgt Zeynab veel negatieve reacties. Uiteindelijk wordt ze door locals van het strand gejaagd en wordt er gedreigd om de politie te bellen.

Integratie

Ook de ontwerpster van de Boerkini, Aheda Zanetti, reageerde in het interview op het verbod.

"Ik was geshockeerd. Ik denk dat ze het verkeerd begrijpen. Waarom verbannen ze een zwempak dat ik ontworpen heb en dat deel uitmaakte van integratie."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk hier de volledige versie: http://yhoo.it/2cvVV1J

Ster advertentie
Ster advertentie