OMG

Vrouw krijgt 26 jaar cel voor het doden van haar moeder tijdens vakantie op Bali

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Vrouw krijgt 26 jaar cel voor het doden van haar moeder tijdens vakantie op Bali

Een Amerikaanse vrouw is veroordeeld tot een celstraf van 26 jaar. Ze pleitte schuldig voor het helpen vermoorden van haar eigen moeder tijdens hun vakantie op Bali en het verstoppen van het lichaam in een koffer. De inmiddels 28-jarige Heather Mack hielp haar toenmalige vriend, die de fatale klappen gaf. Samen waren ze destijds in verwachting van hun eerste kindje.

Moord op moeder tijdens vakantie op Bali

Mack bekende afgelopen jaar dat ze samen met haar toenmalige vriend Tommy Schaefer haar moeder om het leven had gebracht om toegang te krijgen tot een geldfonds van 1,5 miljoen dollar. Volgens AP was ze destijds achttien jaar oud en zwanger van haar eerste kind. Tijdens de moord zou Mack de mond van haar moeder hebben bedekt, terwijl Schaefer haar met een fruitschaal doodsloeg. Dit zou allemaal gebeurd zijn in hun hotelkamer tijdens een gezamenlijke vakantie op Bali.

Volgens de aanklagers hadden Mack en Schaefer de moord al maanden van tevoren gepland. Uit videobewijs bleek verder dat het koppel probeerde om de koffer met het levenloze lichaam in een Indonesische taxi achter te laten. "Dit was een brutale misdaad met voorbedachten rade", zei rechter Kennelly voordat hij Mack veroordeelde. Naast de gevangenisstraf legde hij haar ook een boete van 50.000 dollar en een schadevergoeding van ruim 260.000 dollar op.

foto: EPA

Heather Mack in de gevangenis in Indonesië (2015)

Heather Mack

De hoorzitting begon woensdagochtend met getuigenissen van Bill Wiese, de broer van de overleden vrouw en de oom van Mack. Hij vroeg rechter Matthew Kennelly om de hoogst mogelijke straf op te leggen en zei dat zijn nichtje nooit spijt had getoond. "Als het aan mij ligt, zal Heather de rest van haar leven achter de tralies doorbrengen", aldus Wiese, die later voor het eerst de verontschuldigingen van zijn nichtje zou horen.

Voordat Heather Mack haar vonnis te horen kreeg, bood ze namelijk in tranen haar excuses aan bij de broers en zussen van haar moeder. "Het breekt mijn hart om je te horen huilen", zei ze onder meer tegen haar tante, die hoorbaar had gesnikt toen een ander familielid een slachtofferverklaring voorlas. "Er is geen excuus voor mijn slechte daden. Ik mis mijn moeder en hou van haar."

Voogdij dochtertje verloren

Heather Mack en haar vriend Tommy Schaefer brachten de moeder in 2014 om het leven. Mack, die met haar moeder in een buitenwijk van Chicago had gewoond, zat zeven jaar vast in een Indonesische gevangenis voordat ze in 2021 naar de Verenigde Staten werd gedeporteerd. Haar toen zesjarige dochter was aanwezig op het vliegveld toen ze bij aankomst op de internationale luchthaven van Chicago werd gearresteerd.

Na een lange juridische strijd over de voogdij van het meisje is het kind uiteindelijk bij een familielid geplaatst. Een van de aanwezigen tijdens de zitting las een verklaring voor namens de voogd van het meisje. Ze zei dat ze er onlangs voor had gekozen om het kind de "moeilijke waarheid" over haar ouders te vertellen. Het meisje zou niet meer met haar moeder willen praten of door haar opgevoed willen worden. Daarnaast heeft ze ook geen contact met haar vader. Schaefer zit namelijk vast in Indonesië. Hij is daar veroordeeld voor moord en heeft een celstraf van achttien jaar opgelegd gekregen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie