OMG

Soort Kill (SMIB) draait jonko met de Bijbel en zorgt voor ophef

foto: NPO 3
  1. Newschevron right
  2. Soort Kill (SMIB) draait jonko met de Bijbel en zorgt voor ophef

Schrijver Soort Kill (SMIB) heeft een jonko gedraaid met de Bijbel. En dat zorgde voor nogal wat ophef op social media. In de comments reageerden mensen onder andere met 'smh', 'the disrespect jumped out' en 'Dit is gewoon respectloos en zou met geen één heilig boek gedaan moeten worden'.

hij weet het wel

Soort Kill werd door de makers van de nieuwe webserie LIT 2.0 gevraagd om te testen of je een joint kan draaien met de Bijbel. En dat hij zelf heel goed weet dat deze test eigenlijk als heel fucked up ervaren kan worden door gelovigen, blijkt uit wat hij zegt.

"Echt dit aan mij vragen hè? Don't try this at home en al helemaal niet met de Bijbel. Dat is een heilig boek. Veel mensen in mijn familie zijn extreem gelovig. Dit moeten ze echt niet zien man."

boekenweek voor jongeren

Presentator Cesar Majorana laat op zijn Instagram weten hoe ze op dit idee kwamen. "Toen we begonnen aan LIT was meteen duidelijk: we moeten laten zien wat een boek kan doen. Daar kwam al heel snel de volgende theorie uit: sommige boeken, zoals de Bijbel, lijken net op vloeipapier. Kun je er een joint mee rollen?"

LIT 2.0 is een 5-delige webserie in het kader van de Boekenweek voor Jongeren.

Ster advertentie
Ster advertentie