OMG

Transgender (12) geeft krachtige speech over geaardheid op school

  1. Newschevron right
  2. Transgender (12) geeft krachtige speech over geaardheid op school

Een staande ovatie is wat de twaalfjarige Ari uit Pennsylvania kreeg na een krachtige speech over zijn geaardheid. De jongen, voorheen een meisje, is transgender. Hij heeft vaker te maken met medeleerlingen die daar schuw op reageren. Hij trok z'n mond hierover open en dat werd gewaardeerd.

"Hallo, mijn naam is Ari. Ik zie er misschien niet zo uit, maar toch hou ook ik van normale dingen. Ik doe aan voetbal, ik speel videospelletjes, net als de meeste mensen van mijn leeftijd."

Normale mensen

Een aantal weken terug maakte een klasgenootje van Ari een nare opmerking. Ze skipt liever een gymles, dan zich omkleden in dezelfde ruimte met medescholieren die transgender zijn. De moeder van het jongetje, Alisa Bowman, vindt het goed dat haar zoontje in opspraak is gekomen.

"Anders zou het op deze negatieve manier doorgaan. Het is ontzettend belangrijk om te laten weten dat transgenders ook gewoon normale mensen zijn. Zowel vanuit het perspectief van mijn zoontje als vanuit mij als moeder."

Krom

Hoewel Ari eruitziet als een jongen en zich ook zo voelt, heeft hij wel nog een vrouwelijk geslachtsdeel. Ook daarover heeft hij het in zijn toespraak. Zo werd hij geblokkeerd bij de damestoiletten vanwege zijn uiterlijk. "Dat ik nog een vrouwelijk geslachtsdeel heb, deed ze niks. Ze keken meer naar het feit dat ik nu een jongen ben qua uiterlijk en in m'n hart."

Ari voegde ook nog toe dat zijn leven niet draait om het zijn van een transgender, maar om zijn familie en vrienden die echt om hem geven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie