OMG

Jeffrey Dahmers bril te koop aangeboden voor 150.000 dollar

foto: Netflix
  1. Newschevron right
  2. Jeffrey Dahmers bril te koop aangeboden voor 150.000 dollar

De nieuwe Netflix-serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story heeft de Dahmer-zaak weer onder de aandacht gebracht. Je zou bijna niet geloven dat mensen na het zien van de serie er interesse in hebben, maar online wordt de bril die Dahmer in de gevangenis droeg te koop aangeboden.

'The Milwaukee cannibal'

Dahmer misbruikte en vermoordde tussen 1978 en 1991 op gruwelijke wijze zeventien jonge mannen. Hij stond ook wel bekend als 'the Milwaukee cannibal', omdat hij delen van zijn slachtoffers bewaarde en opat. In 1992 werd Dahmer veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf, maar na een paar jaar werd hij doodgeslagen door een medegevangene.

Te koop voor 150.000 dollar

De bril die Dahmer achter de tralies droeg, wordt nu verkocht. Taylor James, de eigenaar van Cult Collectibles, vertelt aan TMZ dat hij de bril voor 150.000 dollar verkoopt. James heeft de bril en een hoop andere spullen van Dahmer kunnen krijgen via een voormalig huishoudster van Dahmers vader Lionel.

Van papierwerk tot bestek

Op de website van Cult Collectibles vind je verschillende items die van Dahmer zijn geweest. Denk aan bestek, zijn bijbel, een heleboel papierwerk en originele familiefoto's. De gevangenisbril staat niet op de website, hiervoor moet je rechtstreeks contact opnemen met James.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Over de serie

Acteur Evan Peters ontvangt veel lof over zijn rol als Jeffrey Dahmer, maar niet iedereen is blij met de serie. Zo hebben familieleden van Errol Lindsey, een van Dahmers slachtoffers, op Twitter laten weten niet op de hoogte te zijn gebracht van de Netflix-plannen. "Netflix had moeten vragen hoe wij ons erover voelden, maar ze hebben me niks gevraagd. Ze hebben het gewoon gedaan", vertelt de zus van Lindsey in een interview met Insider.

Ster advertentie
Ster advertentie