OMG

Dakloze man helpt vrouw met autopech en krijgt het ultieme bedankje

foto: GoFundMe: Kate McClure
  1. Newschevron right
  2. Dakloze man helpt vrouw met autopech en krijgt het ultieme bedankje

De Amerikaanse Kate McClure kwam op de snelweg zonder benzine te staan. Gelukkig was er een redder in nood: de dakloze Johnny. Hij vroeg haar weer in de auto te stappen en te wachten. Hij liep naar een tankstation om met zijn laatste 20 dollar brandstof te halen. Het was 's avonds laat en Johnny vond het niet veilig voor de dame om zelf benzine te gaan halen.

Bezoekjes aan de snelweg

Kate was hem ontzettend dankbaar en reed regelmatig langs hetzelfde plekje op de snelweg. Ze bracht hem kleding, eten en geld. Aan Phillyvoice vertelt ze dat ze het gevoel had dat ze iets anders terug moest doen: ''Ik wenste dat ik meer kon doen voor deze gulle man, die alles op alles zette om mij te helpen.''

Woning

Kate en haar vriend besloten daarom een crowdfundingsactie te starten. De teller staat inmiddels op 144.000 dollar. In eerste instantie wilden ze hem alleen financieel helpen, maar nu zijn ze ook op zoek naar een woning.

''Als we hem een plek geven waar hij thuis kan komen, kan zijn leven weer helemaal zoals vroeger worden. Voor de problemen. Hij heeft al veel nagedacht over zijn leven. Hij heeft gewoon een duwtje nodig in de juiste richting.''

Werk

Johnny wil zelf ook heel graag weer iets van zijn leven maken. Vroeger werkt hij als marinier, munitie-expert en verpleegkundige. Hij vertelde aan Kate dat hij ''pech had gehad en op straat belandde.'' Hij probeert nu een baan te krijgen als magazijnmedewerker bij Amazon. Uiteindelijk wil hij hulpverlener worden bij de ambulance.

Ster advertentie
Ster advertentie