OMG

Hiphopfans zijn mogelijk psychopaten

foto: YouTube Eminem VEVO
  1. Newschevron right
  2. Hiphopfans zijn mogelijk psychopaten

Ga jij helemaal los op Wilde Westen of op SFB? Dan heb jij misschien wel psychopathische trekjes! De universiteit van New York heeft een onderzoek gedaan, waaruit blijkt dat mensen met persoonlijkheidsstoornissen (en het bijbehorend asociaal gedrag) vaak naar hiphop en R&B luisteren.

onderzoek

Onderzoekers van de universiteit lieten 200 mensen naar 260 verschillende tracks luisteren. Vervolgens mochten de mensen kiezen welke nummers ze het leukste vonden. En wat denk je? Mensen met persoonlijkheidsstoornissen kozen bijna allemaal voor hiphoptracks of R&B tracks. Zo werd er onder andere gebouncet op Lose Yourself (Eminem) en No Diggity (Blackstreet).

psychopaten

Moet je bang worden als je vriend of vriendin naar Eminem zit te luisteren? Volgens onderzoeker Pascal Wallisch totaal niet. "Pyschopaten worden meestal neergezet als een soort seriemoordernaars met een bijl in hun hand", vertelt hij in The Guardian. "In werkelijkheid vallen psychopaten veel minder op." Het kunnen dus gewoon je vrienden, vriendinnen of een van je klasgenoten zijn.

artsen

In de toekomst willen de onderzoekers van de universiteit een groter onderzoek doen naar het verband tussen muziek en psychopaten. De resultaten kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt door artsen. Zij kunnen er dan achterkomen of iemand een persoonlijkheidsstoornis heeft, als deze persoon het zelf niet wil toegeven.

Ster advertentie
Ster advertentie