OMG

Band uit Gaza zorgt voor tranen bij Arabs Got Talent

  1. Newschevron right
  2. Band uit Gaza zorgt voor tranen bij Arabs Got Talent
Emotionele taferelen afgelopen weekend tijdens Arabs Got Talent. De Palestijnse band Al-Takht Al-Sharqi, bestaande uit vijf kinderen uit Gaza, kreeg zowel de jury als het publiek aan het huilen. Niet alleen vanwege hun optreden maar vooral om het verhaal achter de band.

Gaza
In een reportage vertellen ze dat het leven in Gaza niet makkelijk is. Elke dag op weg naar het conservatorium komen ze langs honderden beschadigde huizen en gebouwen. Deze zijn vernietigd door het Israëlische leger tijdens het meest recente conflict met Hamas.

Hoop
Toch zijn de kids positief en willen ze de wereld laten zien dat Gaza nog steeds hoop heeft en over veel talent beschikt.

Lange reis
Ook was het een hele opgave voor de band om van Gaza naar Beirut te reizen, waar ze auditie moesten doen. Ze werden vier keer geweigerd bij de grens met Egypte. Toen ze eindelijk Egypte in mochten moesten ze nog een nacht op de luchthaven van Cairo doorbrengen voordat ze naar Beirut konden vliegen.

Tranen
De band kreeg van de jury een golden ticket waardoor ze direct naar de halve finale van de talentenshow mogen. Een van de jonge bandleden werd hierdoor zo geraakt dat tijdens het optreden de tranen over zijn wangen rolden (vanaf 4.10).

Ster advertentie
Ster advertentie