OMG

Noord-Korea stuurt uit wraak ballonnen met afval en uitwerpselen naar Zuid-Korea

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Noord-Korea stuurt uit wraak ballonnen met afval en uitwerpselen naar Zuid-Korea

Dat de grens tussen Noord- en Zuid-Korea een van de zwaarst bewaakte grensgebieden ter wereld is, is geen geheim. Dat betekent echter niet dat er geen goederen van A naar B kunnen worden getransporteerd via de lucht. Dat heeft Noord-Korea recentelijk laten zien door zo’n 200 ballonnen met afval en zelfs uitwerpselen naar Zuid-Korea te laten vliegen. Dit zou een vergeldingsactie zijn voor de Zuid-Koreanen die allerlei spullen middels een ballon naar Noord-Korea sturen.

Afval

De ballonnen zijn door de Noord-Koreanen gevuld met plastic, flessen, batterijen en zelfs mest. Het afval is opgeruimd door Zuid-Koreaanse soldaten. De regering in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul roept haar burgers op niet zelf te kijken in het afval. Daarnaast adviseren ze iedereen om een melding te doen bij de autoriteiten zodra ze vreemd afval vinden. Volgens de China-correspondent van NOS, Sjoerd de Daas, is de Zuid-Koreaanse regering woedend. "De regering zegt dat het in strijd is met internationale wetten en dat het afval een gevaar is voor het volk."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wraak

De Noord-Koreaanse actie komt, in tegenstelling tot het afval, niet uit de lucht vallen. Eerder dreigde het geïsoleerde land al dat ze Zuid-Korea zouden overladen met ballonnen. Dit omdat de Zuid-Koreanen eerder in grote mate goederen op de ballonnenpost zette zoals propagandaflyers, USB-sticks met K-pop en zelfs geld. Deze spullen zijn allemaal verboden in het Noord-Koreaanse regime dat geleid wordt door Kim Jong-un.

Ster advertentie
Ster advertentie