Sport

Noord-Koreanen krijgen nu pas Olympische Spelen op tv te zien

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Noord-Koreanen krijgen nu pas Olympische Spelen op tv te zien

De Noord-Koreaanse staatstelevisie heeft haar eerste verslag van de Olympische Spelen in Tokio uitgezonden, twee dagen na de slotceremonie. Dat meldt NK News.

Beelden van weken geleden

Het gaat om een voetbalwedstrijd tussen het vrouwenelftal van het Verenigd Koninkrijk en Chili. Daarvan werden 70 minuten uitgezonden op de Koreaanse staatstelevisie, zonder commentaar en in lage resolutie. De wedstrijd werd een paar weken geleden gespeeld, op 21 juli, maar was het eerste beeldmateriaal dat Noord-Koreanen van de Spelen te zien kregen.

Het is niet duidelijk waar ze de beelden vandaan hebben. Volgens Yonhap, een Zuid-Koreaans nieuwsplatform, is het niet de eerste keer dat Noord-Korea een paar dagen na de slotceremonie beelden uitzendt van de Olympische Spelen.

Noord-Korea niet aanwezig op Spelen

Noord-Korea stuurde zelf geen delegatie naar de Spelen in Tokio, omdat het zijn atleten wilde beschermen tegen Covid-19. Het is de eerste keer sinds 1988, toen het land tijdens de Koude Oorlog de Spelen in Seoel boycotte, dat het land een Olympische Zomerspelen mist.

Ster advertentie
Ster advertentie