Sport

Nederland eindigt op Olympische Spelen met 36 medailles

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nederland eindigt op Olympische Spelen met 36 medailles

De Olympische Spelen in Tokio was een groot succes voor de Nederlandse ploeg. Nu het einde in zicht is, wordt de balans opgemaakt. Met in totaal 36 medailles is dit de meest succesvolle Spelen ooit voor Nederland.

Record

Nederland veroverde tien gouden, twaalf zilveren en veertien bronzen medailles in Tokio. Het record stond op 25 medailles bij de Spelen van Sydney in 2000. Nederland pakte toentertijd wel meer gouden plakken: maar liefst twaalf in totaal. Daarnaast eindigde Nederland in het medailleklassement op de zevende plaats in Tokio, de hoogste klassering ooit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Medailles

De afvaardiging van wielerbond KNWU haalde in Japan de meeste medailles binnen. Zij sleepten op diverse disciplines twaalf plakken binnen. De atletiekploeg nam acht medailles mee, waarvan twee gouden voor Sifan Hassan. Abdi Nageeye haalde op de slotdag zilver binnen. De roeiers zorgden voor vijf plakken en de zwem- en zeilploeg sleepte drie medailles binnen. Daarnaast won Nederland medailles in het hockey, handboogschieten, judo, boksen en de paardensport.

Ster advertentie
Ster advertentie