Sport

Duitse coach verbannen van Spelen wegens mishandelen paard

foto: Twitter: der_veganer
  1. Newschevron right
  2. Duitse coach verbannen van Spelen wegens mishandelen paard

Kim Raisner, de Duitse bondscoach van de moderne vijfkamp, is van de Olympische Spelen verbannen na het mishandelen van een paard. Dat deed de 48-jarige trainer tijdens een mislukte proef van Annika Schleu.

'Raak hem hard!'

De moderne vijfkamp is een combinatie van schermen, zwemmen, hardlopen, pistoolschieten en paardrijden. Bij het laatste onderdeel weigerde het paard van Schleu, genaamd Saint Boy, te springen. Uit frustratie schreeuwde coach Raisner dat Schleu het paard met de zweep moest slaan. "Raak hem hard! Raak hem!", klonk het duidelijk verstaanbaar op de televisie. Toen dat niet hielp, sloeg de trainer het paard met haar vuist.

Verbannen

De actie leidde tot veel kritiek bij kijkers en uiteindeijk besloot de internationale moderne vijfkampbond UIPM zaterdag Raisner naar huis te sturen. Ook de DOSB, het Duitse olympisch comité had even daarvoor al besloten dat Raisner het mannenteam niet meer mocht coachen. "We waren het er allemaal over eens dat de coach zaterdag niet bij de wedstrijd aanwezig zou zijn", zei voorzitter Alfons Hörmann van de DOSB. "We denken ook dat een drastische regelwijziging nodig is, om het welzijn van zowel ruiter als paard te verzekeren", aldus Hörmann.

Bekijk de beelden hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie