Sport

Messi vertrekt bij FC Barcelona

  1. Newschevron right
  2. Messi vertrekt bij FC Barcelona

Schokkend nieuws in voetballand. 'S werelds beste speler Lionel Messi verlaat jeugdliefde FC Barcelona na 20 jaar, zo heeft de club zojuist door middel van een persbericht op de eigen website bevestigd.

Financiële problemen

Het is FC Barcelona niet gelukt om het aflopende contract van de Argentijn te verlengen. De Catalaanse club verkeert in zwaar weer door de enorme geldproblemen en torenhoge schulden van ongeveer 1 miljard euro. Zowel Barcelona en Messi stonden open om het contract van de 34-jarige sterspeler te verlengen, maar de club kreeg het financieel niet rond vanwege de strenge regelgeving die de Spaanse competitie hanteert. Messi was al sinds begin juli clubloos in afwachting van Barcelona die het financiële plaatje van het contract rond moest krijgen. De Argentijn verdiende een enorm salaris van rond de 100 miljoen euro per jaar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Messi is Barcelona

Voor voetbalfans zal het even wennen zijn om Messi volgend seizoen in een ander shirt te zien spelen. De kleine Argentijn kwam al op 14-jarige leeftijd over vanaf zijn jeugdclub Newell's Old Boys om in de jeugdopleiding van Barcelona te spelen. Op 16-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het eerste elftal onder de Nederlandse coach Frank Rijkaard. In totaal scoorde hij 672 goals in 778 wedstrijden in het shirt van Barcelona.

Ster advertentie
Ster advertentie