Sport

Messi officieel clubloos en krijgt aanbod van 'slechtste club ter wereld'

  1. Newschevron right
  2. Messi officieel clubloos en krijgt aanbod van 'slechtste club ter wereld'

Lionel Messi is vanaf vandaag officieel clubloos, nadat de Argentijn en zijn club FC Barcelona het niet eens werden over een contractverlenging. Daarom wil de Braziliaanse voetbalclub Íbis, ook wel bekend als de 'slechtste club ter wereld', een poging wagen om de wereldspeler binnen te halen. Nee heb je, ja kun je krijgen.

Bijzondere bijnaam

Die bijnaam heeft Íbis te danken aan een periode in de jaren zeventig en tachtig, waarin de club maar liefst vier jaar lang geen wedstrijd wist te winnen. Dat zorgde er zelfs voor dat de club een plekje in het Guinness Book of Records kreeg. Tegenwoordig speelt de club in de laagste regionen van het Braziliaanse voetbal.

Hilarische contracteisen

Op Twitter deelt Íbis een voorstel voor een 15-jarig contract voor Messi met een aantal voorwaarden waar de Argentijn aan moet voldoen. Zo mag hij onder andere niet te veel scoren, geen kampioen worden en moet hij drie keer in de spiegel zweren dat Pelé beter is dan Diego Maradona.

Ook mag Messi zijn geliefde rugnummer 10 niet uitkiezen. Die is namelijk teruggetrokken ter ere van Mauro Shampoo, die van 1987 tot 1995 bij de club speelde en geen enkele goal scoorde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie