Sport

Contract van Messi uitgelekt: ruim 555 miljoen in vier jaar

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Contract van Messi uitgelekt: ruim 555 miljoen in vier jaar

Op de cover van de Spaanse krant El Mundo prijkte vanochtend de tekst: 'het megacontract dat Barcelona ruïneert'. De krant is er namelijk achter gekomen dat Lionel Messi na vier seizoenen spelen voor FC Barcelona ruim 555 miljoen euro rijker is.

Contract

Vanaf het seizoen 2017/2018 tot en met het moment dat zijn contract afloopt krijgt Messi een brutobedrag van 555.237.619 euro. Dat bedrag is een optelsom van zijn salaris, tekengeld, beeldrechten, een loyaliteitsbonus, premies en variabele inkomsten. Opvallend, want onlangs werd nog bekend dat FC Barcelona flink in de schulden zit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verdiend

Victor Font, die in de race is om voorzitter van FC Barcelona te worden, neemt het op voor Messi. Op Twitter laat hij weten dat Messi iedere euro die de club hem betaalt volledig verdient. "Hij heeft ons niet geruïneerd. Integendeel. Hij is de beste voetballer in de geschiedenis en we willen dat hij voor altijd bij ons blijft."

Reactie

FC Barcelona benadrukt in een persbericht niets te maken te hebben met het lekken van de details naar de pers. "Barcelona betreurt dat de contractdetails in handen zijn gekomen van El Mundo, want het betreft namelijk een privédocument. Het is een vertrouwelijke afspraak tussen twee partijen", staat er in de verklaring. "Barcelona ontkent verder elke betrokkenheid bij de publicatie van het document en we bereiden nu juridische stappen voor tegen El Mundo, met het oog op de schade die mogelijk ontstaat als gevolg van deze publicatie."

Ster advertentie
Ster advertentie