Naar homepage
Sport

Messi gooit nog meer olie op het vuur; komt niet opdagen bij medische test

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Messi gooit nog meer olie op het vuur; komt niet opdagen bij medische test

Het conflict tussen Lionel Messi en FC Barcelona lijkt steeds groter te worden. De voetballer zou zondagochtend eigenlijk, net als alle andere voetballers en stafleden, een medische keuring moeten ondergaan, maar hij kwam niet opdagen...

Medische keuring

De Argentijn kwam volgens het Spaanse sportblad SPORT als enige niet opdagen bij de keuring. Die keuring is verplicht om als speler weer in de Spaanse competitie te mogen voetballen. Het feit dat Messi deze nog niet heeft ondergaan, betekent dus dat hij (vooralsnog) niet mag spelen. Daarnaast was het de eerste werkdag van de nieuwe hoofdtrainer, Ronald Koeman.

Conflict escaleert

De afgelopen weken beheerste Messi het nieuws in de Spaanse (en ook Europese) media. De 33-jarige wil namelijk vertrekken bij Barcelona, dat afgelopen seizoen geen enkele prijs wist te pakken en in de kwartfinales van de Champions League keihard onderuit ging tegen Bayern München met een nederlaag van 8-2. De voetbalclub wil echter alles op alles zetten om Messi te laten blijven. Zo heeft de voorzitter, met wie Messi niet goed overweg kan, aangegeven bereid te zijn om op te stappen als de sterspeler daardoor blijft en wil Koeman het team samenstellen naar Messi's wensen. Toch lijkt de voetballer hier maar weinig oor naar te hebben en vastbesloten om te vertrekken.

Contract

Messi staat eigenlijk nog een jaar onder contract in Barcelona, maar beroept zich op een afspraak met de clubleiding dat hij na ieder seizoen zonder voorwaarde kan vertrekken. Volgens de voetbalclub had dit echter voor 10 juni moeten gebeuren, maar Messi is het daar niet mee eens vanwege de coronacrisis.

Ster advertentie
Ster advertentie