Sport

Frenkie de Jong raakt net voor het EK geblesseerd

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Frenkie de Jong raakt net voor het EK geblesseerd

Frenkie de Jong heeft zondag zijn enkel verstuikt tijdens het duel van Real Madrid en FC Barcelona. De voetballer is daardoor voorlopig buitenspel. Wat dat betekent voor het EK, dat over minder dan twee maanden begint, is nog onduidelijk.

Enkelblessure

Hoelang De Jong niet kan voetballen heeft FC Barcelona niet bekendgemaakt. Volgens Spaanse media is hij waarschijnlijk zo'n vijf weken uitgeschakeld. Het is de derde keer dit seizoen dat de voetballer een enkelblessure opliep. Door zijn blessures speelde hij in september voor het laatst voor het Nederlands elftal. Hij speelde maar vier interlands sinds het WK van 2022 en heeft acht wedstrijden van Oranje gemist.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Brancard

De middenvelder liep de blessure op toen Federico Valverde niet alleen de bal, maar ook De Jong schopte. De Jong probeerde vervolgens zelf naar de zijkant van het veld te lopen. Door zijn blessure lukte dit hem niet, waarna hij met een brancard en onder luid applaus van het publiek van het veld werd gedragen. De wedstrijd eindigde in een overwinning (3-2) voor Real Madrid.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

EK

Nederland speelt op 16 juni het eerste groepsduel van het EK tegen Polen. Voordat het zover is, zijn er in de Kuip twee oefeninterlands tegen Canada en IJsland. Mocht Frenkie de Jong inderdaad vijf weken uit de roulatie zijn, dan is hij net op tijd hersteld voor het eerste groepsduel. Voor FC Barcelona speelt hij dit seizoen waarschijnlijk helemaal niet meer. Eind mei speelt zijn club de laatste wedstrijd van het seizoen.

Ster advertentie
Ster advertentie