Sport

Memphis Depay toonde tegen Polen een boodschap aan zijn haters: "Who cares"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Memphis Depay toonde tegen Polen een boodschap aan zijn haters: "Who cares"

Memphis Depay toonde in de gewonnen EK-wedstrijd van Nederland tegen Polen een subtiele boodschap aan zijn haters. De laatste tijd was er namelijk veel te doen om de haarband van de aanvalsleider van Oranje. Het is dan ook niet voor niets dat Memphis de tekst 'Who cares', een referentie naar een interview die de voetballer onlangs deed, achterop het accessoire droeg.

De haarband van Memphis

Memphis Depay heeft de afgelopen weken veel over zich heen gekregen vanwege de keuze om een haarband te dragen. Diverse analytici bekritiseerden de speler ervan dat hij te graag in het middelpunt van de aandacht staat. Voor veel voetbalfans is die kritiek onbegrijpelijk. Zo ontstond er een enorme hype rondom het accessoire en vlogen de haarbanden over de toonbank in Nederland.

Steeds meer mensen lijken zich er dan ook van bewust dat de voetballer op zijn prestaties beoordeeld zou moeten worden en niet op zijn outfitkeuzes. Ook Memphis zelf begrijpt maar weinig van de commotie die is ontstaan. "Who cares?", reageerde hij onlangs na de oefenwedstrijd tegen IJsland op de vraag waarom hij een haarband draagt. "Mijn vriendin vindt het mooi. Ikzelf vind het fijn. Dus wat maakt het uit?"

foto: ANP

'Who cares' op de haarband van Memphis

'Who Cares'

In de eerste groepswedstrijd tegen Polen, die Oranje met 1-2 over de streep trok dankzij een laat doelpunt van Wout Weghorst, liet Memphis zich niet weerhouden om opnieuw een haarband te dragen. Sterker nog, tijdens het duel had hij zelfs een subtiele boodschap voor zijn haters. Zo was de tekst 'Who cares' in gouden kleur op de achterkant van het accessoire bedrukt. Aan de voorkant stond '10', het rugnummer van Memphis Depay bij Oranje.

Om zijn punt duidelijk te maken deelde de aanvaller na afloop van de wedstrijd verschillende Instagram Stories. Zo postte Memphis eerst een foto van de 'Who Cares'-tekst op de haarband, gevolgd door een fragment van het interview na de wedstrijd tegen IJsland. De tekst is dus een duidelijke verwijzing naar zijn eerdere uitspraken.

'Bedankt voor je mening'

Het is overigens niet de eerste keer dat Memphis Depay op geheel eigen wijze reageert op de commotie rondom de haarband. Zo deelde Akwasi gisteren een aantal uur voor de EK-wedstrijd tegen Polen nog een snippet van de track Bedankt Voor Je Mening, die binnenkort wordt uitgebracht.

De tekst van het nummer is direct en duidelijk. “Ik heb één ding: bedankt voor je mening. We gaan er niets mee doen, einde mededeling,” zingen Memphis en Akwasi. Het is een sterke boodschap aan iedereen die hen ongewenste adviezen en kritiek geeft. Zo maakt het tweetal duidelijk dat ze hun eigen pad blijven volgen, ongeacht wat anderen te zeggen hebben.

Nederland op het EK

Haarband of niet, in het Nederlandse kamp heerst er vooral veel blijdschap na de gewonnen EK-wedstrijd tegen Polen. Met de overwinning is een belangrijke stap gezet richting de volgende ronde, al komen er nog pittige wedstrijden aan. Komende vrijdag speelt Oranje namelijk tegen wereldkampioen Frankrijk. Vervolgens valt de beslissing in de poule op dinsdag 25 juni, als Nederland tegen Oostenrijk speelt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie