Naar homepage
Sport

'Messi wil per direct FC Barcelona verlaten'

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. 'Messi wil per direct FC Barcelona verlaten'

Lionel Messi wil zijn koffers pakken bij FC Barcelona. De voetballer heeft het bestuur verzocht om zijn contract te ontbinden. Na bijna 20 jaar bij de voetbalclub te hebben gespeeld, zou Messi zijn ogen ergens anders op hebben gericht.

Messi wil weg

Barcelona zou het nieuws inmiddels hebben bevestigd, maar Messi koste wat kost willen behouden. Volgens het Spaanse blad SPORT is er sprake van "een totale oorlog". Messi heeft formeel een contract tot 2021 bij Barcelona, waar hij zijn hele loopbaan voor speelde. De 33-jarige beroept zich echter op een clausule, die het voor hem mogelijk zou maken om eerder weg te gaan. Vooral vanuit de Britse Premier League zou er veel interesse zijn in de speler.

Barcelona wil het niet

Barcelona ligt echter dwars en zou hebben laten weten niet van plan te zijn Messi te laten gaan. De clausule waar de Argentijn zich op beroept en zijn contract eenzijdig mee wil beëindigen, zou op 10 juni al zijn verlopen. Messi is echter van mening dat dit niet aan de orde is aangezien het voetbalseizoen vanwege het coronavirus is stilgelegd.

'BESTE VOETBALLER TER WERELD'

Messi wordt door veel mensen nog altijd gezien als 'de beste voetballer ter wereld'. De afgelopen zes jaar werd hij keer op keer uitgeroepen tot 'Wereldvoetballer van het jaar' door de FIFA.

'Slechte band met voorzitter'

In Start met Fernando sprak Fernando met sportjournalist Aashna Sewpersad. "Messi wil altijd spelers om zich heen hebben waardoor hij goed tot zijn recht komt. Dat is niet het geval nu bij FC Barcelona. Ook ligt hij niet lekker met de voorzitter, die twee kunnen niet door één deur." Aashna sluit dan ook niet uit dat Messi dit doet om de voorzitter van Barcelona onder druk te zetten om weg te gaan en het toch nog een kans te geven bij Barcelona.

Zoekresultaten

Webresultatéén

Ster advertentie
Ster advertentie