Sport

Spaanse international Lamine Yamal (16) slaagt voor middelbare school tijdens EK

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Spaanse international Lamine Yamal (16) slaagt voor middelbare school tijdens EK

Lamine Yamal, de zestienjarige aanvaller van Spanje en vleugelspeler bij FC Barcelona, viert niet alleen de plaatsing voor de achtste finales van het EK, maar heeft ook nog eens zijn middelbareschooldiploma behaald.

Geslaagd

De jonge voetballer, die al veel heeft losgemaakt tijdens dit EK vanwege zijn leeftijd, moest de afgelopen tijd vaker buiten trainingen en wedstrijden nog huiswerk maken voor school. Zijn huiswerk nam hij ook gewoon mee naar het EK in Duitsland. En gisteren was het dan zo ver: hij kreeg te horen dat hij is geslaagd. Yamal heeft het ESO afgerond, dat is een soort voortgezet onderwijs in Spanje.

Nu hij een diploma op zak heeft, is het nog niet bekend of hij verder gaat studeren of zich helemaal gaat storten op voetbal. Voor de komende tijd kan hij zich in ieder geval focussen op het EK. Zondag speelt Yamal met Spanje in de achtste finale tegen Georgië.

Minderjarig

Yamal had in de eerste twee wedstrijden van Spanje een basisplaats, maar in de wedstrijd tegen Albanië was dat niet het geval. Dat had onder meer te maken met zijn leeftijd: als minderjarige mag je volgens de Duitse wet niet tot 23:00 uur aan het werk zijn. De wedstrijd begon om 21:00 uur, maar de voetballer liep het risico om de deadline niet te halen, omdat hij na de wedstrijd nog moet douchen en mediaverplichtingen, zoals interviews, heeft.

Ster advertentie
Ster advertentie