Sport

Ongekend: Duitsland verbiedt Spanje om Yamal (16) wedstrijd uit te laten spelen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Ongekend: Duitsland verbiedt Spanje om Yamal (16) wedstrijd uit te laten spelen

De 16-jarige Lamine Yamal maakt grote indruk op het EK in Duitsland. Als jongste speler ooit op een eindronde heeft hij een grote inbreng in de eerste twee duels van Spanje. Toch lijkt het erop dat zijn teamgenoten het de komende wedstrijd tegen Albanië gedeeltelijk zonder hem moeten doen. De wedstrijd begint namelijk vrij laat, waardoor de jonge Yamal het risico loopt dat hij een wet overtreedt als hij om 23.00 uur nog 'aan het werk' is.

Yamal mag wedstrijd niet uitspelen

Normaal gesproken mogen jongeren onder de achttien jaar in Duitsland niet werken na 20.00 uur. Voor topsporters wordt een uitzondering gemaakt: voor hen geldt dat ze uiterlijk tot 23.00 uur hun werk mogen beoefenen. Hoewel de wedstrijd van Spanje tegen Albanië om 21.00 uur begint, loopt Yamal het risico dat hij de deadline niet haalt, omdat hij na de wedstrijd nog moet douchen en mediaverplichtingen heeft. Om die reden is de kans groot dat de voetballer de negentig minuten niet zal volmaken.

Mochten Spanje en Lamine Yamal zich niet houden aan de regels van de Duitse regering, dan riskeert de Spaanse voetbalbond een boete van 30.000 euro. Hoewel de wetgeving duidelijk is, legt een Duitse arbeidsexpert uit dat er in de voetballerij nog niet zo vaak zulke straffen zijn opgelegd. "Tot nu toe hebben autoriteiten nooit actie ondernomen tegen dergelijke situaties in de sportsector", aldus de man tegenover Bild.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Spanje al door op EK

Spanje speelt vanavond om 21.00 uur de derde groepswedstrijd tegen Albanië. Met twee overwinningen op zak is de ploeg van trainer Luis de la Fuente al zeker van de volgende ronde. De kans is groot dat Duitsland en Spanje elkaar zullen treffen in de kwartfinale. Gelukkig voor de Spanjaarden en Lamine Yamal staat die wedstrijd gepland om 18.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie