Sport

Sterspeler Mbappé roept jongeren op om te stemmen: "Onze toekomst redden"

foto: YouTube: UEFA
  1. Newschevron right
  2. Sterspeler Mbappé roept jongeren op om te stemmen: "Onze toekomst redden"

Kylian Mbappé heeft de jeugd in Frankrijk opgeroepen om te gaan stemmen. De voetballer maakt zich zorgen om extremisme in de politiek en wil dat jongeren hun stem gebruiken om voor verandering te zorgen.

Mbappé wil dat jeugd gaat stemmen

Mbappé, die met Frankrijk tijdens het EK in de poule van Nederland zit, bereidt zich momenteel voor op de eerste groepswedstrijd tegen Oostenrijk. Tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel ging het echter ook over andere zaken. Zo sprak de sterspeler over "een cruciaal moment in de Franse geschiedenis".

Volgens Mbappé is het zorgwekkend dat de radicaal-rechtse partij Rassemblement National (RN) de verkiezingen voor het Europees Parlement een week geleden heeft gewonnen. Door de overwinning is de partij van Marine le Pen ook de favoriet om de winst te pakken bij de nationale verkiezingen, waardoor de fractie van president Emmanuel Macron van de troon zou worden gestoten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Franse ploeg tegen verdeeldheid

Net zoals in Nederland is in Frankrijk de opkomst van jongeren tijdens verkiezingen erg laag. Mbappé vindt dat daar verandering in moet komen om het land "te redden". "Het is duidelijk dat bepaalde extremisten heel dicht bij het verkrijgen van de macht zijn. Dit is onze kans om de toekomst van ons land te kiezen", aldus de aanvaller die onlangs de overstap maakte naar Real Madrid. “Ik wil er trots op zijn om het Franse shirt te dragen, ik wil geen land vertegenwoordigen dat mijn waarden niet vertegenwoordigt."

Mbappé is niet de eerste speler binnen het Franse elftal die zich uitspreekt over de politieke situatie. Zo riep Marcus Thuram de Fransen ook al op om "te vechten" tegen de rechtse ontwikkeling en noemde hij de verkiezingswinst van Marine Le Pen "triest". Tijdens de persconferentie nam Mbappé het op voor zijn ploeggenoot. Volgens de aanvaller staat Thuram in zijn recht als hij mensen wil wijzen op de "gevaren" van de rechtse partij. "Bij de Franse nationale ploeg zijn wij tegen extremen en verdeeldheid zaaiende ideeën."

foto: AFP

Mbappé, Thuram en andere Franse teamgenoten tijdens een training.

Ster advertentie
Ster advertentie