Sport

Kylian Mbappé over transfer naar Real Madrid: "Droom is werkelijkheid geworden"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kylian Mbappé over transfer naar Real Madrid: "Droom is werkelijkheid geworden"

Kylian Mbappé heeft eindelijk de overstap gemaakt waar hij al jaren naar uitkeek. De Franse sterspeler mag zich vanaf nu officieel een Real Madrid-speler noemen. Mbappé kan zijn geluk in elk geval niet op, want op X laat hij weten dat zijn "droom werkelijkheid is geworden".

"Gelukkig en trots"

"Ik ben zo gelukkig en trots dat ik nu bij de club van mijn dromen hoor, Real Madrid", aldus Mbappé. "Het is niet uit te leggen hoe blij ik me op dit moment voel. Ik kan niet wachten om jullie te zien, Madridista's en bedankt voor jullie ongelooflijke steun." In de tweet zijn ook jeugdfoto's van de 25-jarige voetballer te zien waarop hij een jack van Real Madrid draagt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vijfjarig contract

De post van Mbappé volgt kort na de officiële aankondiging van de transfer op de website van Real Madrid. Hij komt transfervrij over van Paris Saint-Germain en heeft een contract voor vijf jaar getekend bij de Champions League-winnaar.

Hing al langer in de lucht

De afgelopen jaren deed het gerucht al vaker de ronde dat Mbappé de overstap zou maken naar Real Madrid. Vorig weekend maakte transferexpert Fabrizio Romano dan eindelijk bekend dat Mbappé de overstap zou maken naar de Spaanse club. De onderhandelingen over Mbappé's transfer werden naar verluidt al in februari afgerond, waarbij Real Madrid de voorwaarde stelde dat Mbappé vóór halverwege januari duidelijkheid moest geven. Hiermee wilde de club voorkomen opnieuw als speelbal te worden gebruikt, zoals in de zomer van 2022 gebeurde toen Mbappé uiteindelijk voor een nieuw contract bij PSG koos.

Ster advertentie
Ster advertentie