Sport

Kylian Mbappé officieel naar Real Madrid: Fabrizio Romano bevestigt

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kylian Mbappé officieel naar Real Madrid: Fabrizio Romano bevestigt

Iedereen op aarde wist het stiekem al, maar Kylian Mbappé maakt definitief de overstap naar Real Madrid. Dit bevestigde transferexpert Fabrizio Romano met zijn kenmerkende 'here we go'. De sterspeler van Paris Saint-Germain (PSG) heeft zijn contract niet verlengd en kan daardoor gratis vertrekken naar de kersverse Champions League-winnaar.

De overgang van Mbappé naar Real Madrid hing al langer in de lucht, maar werd nu officieel aangekondigd na de Champions League-zege van Real Madrid tegen Borussia Dortmund. Volgens Romano zijn alle contracten getekend en wordt de komst van Mbappé volgende week officieel bekend gemaakt. "Hij kan nu als een Real Madrid-speler worden beschouwd", schreef Romano op X.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

IN FEBRUARI AL ROND

De onderhandelingen over Mbappé's transfer werden in februari al afgerond, waarbij Real Madrid de voorwaarde stelde dat Mbappé vóór halverwege januari duidelijkheid moest geven. Hiermee wilde de club voorkomen opnieuw als speelbal te worden gebruikt, zoals in de zomer van 2022 gebeurde toen Mbappé uiteindelijk voor een nieuw contract bij PSG koos.

De afscheidsscène van Mbappé in het Parc des Princes was emotioneel. Hij nam afscheid van PSG en de fans, terwijl teamgenoten en stafleden hem in de lucht gooiden. Deze ceremonie bevestigde zijn vertrek, nadat hij eerder al was uitgesloten van de zomertour van PSG naar Japan en Zuid-Korea vanwege zijn weigering om zijn contract te verlengen. PSG vermoedde toen al dat hij mogelijk een geheime overeenkomst met Real Madrid had gesloten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

BIJNA NAAR SAUDI-ARABIË

Tijdens de zomer was er ook interesse vanuit Al-Hilal, dat bereid was 300 miljoen euro te betalen voor Mbappé. PSG accepteerde dit bod, maar Mbappé weigerde om met de Saudische club te onderhandelen. Uiteindelijk keerde hij terug in het eerste elftal van PSG en had een indrukwekkend seizoen met 25 doelpunten en 3 assists in 24 wedstrijden. Real Madrid zal de komst van Mbappé komende week officieel aankondigen, wat een grote versterking betekent voor de Spaanse grootmacht. Gaan we weer een periode in van Real Madrid-dominantie?

Ster advertentie
Ster advertentie