Sport

Mbappé openhartig over tijd bij PSG: "Mensen maakten me daar ongelukkig"

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Mbappé openhartig over tijd bij PSG: "Mensen maakten me daar ongelukkig"

Kylian Mbappé heeft na zeven seizoenen bij Paris Saint-Germain gespeeld te hebben eindelijk de overstap gemaakt naar zijn droomclub Real Madrid. De transfer kon niet op een beter moment komen voor de 25-jarige sterspeler. Mbappé vertelt namelijk dat hij vooral in het laatste jaar bij PSG niet altijd gelukkig was bij de Franse topclub.

"Bevrijd"

Mbappé bereidt zich momenteel met het Franse elftal voor op het EK in Duitsland. Tijdens een persconferentie in aanloop naar de oefenwedstrijden tegen Luxemburg ging de meeste aandacht naar de transfer van de voormalige PSG-speler. "Het is een droom die uitkomt. Ik ben blij, bevrijd, opgelucht en enorm trots." Tijdens de persconferentie legde de voetballer uit wat hij precies bedoelde met 'bevrijd'. "Een aantal dingen en mensen bij PSG maakten me ongelukkig. Ik zal niet zeggen dat ik altijd ongelukkig was, want dat is spugen in het gezicht van de mensen die mij altijd hebben verdedigd."

Verslechterde relatie

De relatie met PSG verslechterde in de zomer van vorig jaar toen Mbappé weigerde zijn contract te verlengen. Daardoor zou hij transfervrij vertrekken, wat leidde tot onenigheid De leiding van de Franse club besloot hem vervolgens niet mee te nemen op een zomertournee in Zuid-Korea en Japan. "Ik werd op een agressieve manier aangesproken en was ervan overtuigd dat ik niet zou spelen. Daardoor benaderde ik het seizoen met een andere instelling. Trainer Luis Enrique en adviseur Luís Campos hebben me gered. Zonder hen had ik geen voet meer op het veld gezet."

"Ongepast om te klagen"

Het gedoe achter de schermen zorgde ervoor dat Mbappé minder goed presteerde dan voorheen, ondanks zijn 44 doelpunten in 50 wedstrijden. "Iemand die gelukkig is, heeft meer kans om goed te spelen. Maar er zijn geen excuses voor enkele van mijn optredens." Desondanks wil de voetballer niet ondankbaar overkomen. "Ik word heel goed betaald om te voetballen. Er zijn veel mensen die veel minder betaald krijgen om in een fabriek te werken. Het zou ongepast zijn om te klagen, terwijl er vreselijke dingen gebeuren in de wereld."

Ster advertentie
Ster advertentie