Entertainment

La Liga onderzoekt BBQ-feest bij Messi thuis, mogelijk coronaregels geschonden

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. La Liga onderzoekt BBQ-feest bij Messi thuis, mogelijk coronaregels geschonden

Lionel Messi organiseerde afgelopen maandag een gezellige barbecue bij hem thuis voor zijn teamgenoten van Barcelona om hun belangrijke 3-2 winst op Valencia te vieren. Het feestje kan hem (en zijn teamgenoten) uiteindelijk duur komen te staan, want La Liga start een onderzoek naar het mogelijk schenden van de coronaregels door de Barcelona-selectie.

Geschonden regel

Op het barbecuefeestje, dat Messi bij hem thuis gaf, waren volgens bronnen niet alleen alle spelers aanwezig, maar ook hun vrouwen én de spelers van het tweede elftal. Als dat inderdaad zo was, dan is een van de coronaregels die momenteel in Catalonië geldt sowieso al geschonden. Er mogen namelijk maar vier personen met elkaar aan tafel zitten binnenshuis. Buitenshuis gaat het om zes personen.

Dat het team na of voor een belangrijke wedstrijd afspreekt om de teamgeest te bevorderen, is niet raar. Normaal gesproken spreekt de selectie echter af in een restaurant. Dit maal werd het dus bij de aanvoerder thuis gehouden.

Onderzoek

Alser wordt geconcludeerd dat Barcelona het COVID 19-protocol van de Spaanse competitie heeft geschonden, wordt de zaak mogelijk voorgelegd aan de tuchtcommissie van de bond. Welke straf de Spaanse club boven het hoofd hangt, is niet bekend.

Volgens een woordvoerder van FC Barcelona heeft de selectie echter niks verkeerds gedaan. "De spelers worden meerdere keren per week op corona getest en vormen samen een bubbel. Deze barbecue kunnen we feitelijk beschouwen als een lunch onder werktijd", aldus de woordvoerder aan radiostation Cadena SER.

Ster advertentie
Ster advertentie