Sport

Brazilië wint van Mexico na strafschoppen en staat opnieuw in olympische finale

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Brazilië wint van Mexico na strafschoppen en staat opnieuw in olympische finale

Brazilië, de olympisch kampioen van 2016, staat wederom in de finale van het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen in Tokio na de winst op Mexico. De Brazilianen lieten in de halve finale Mexico achter zich na een penaltyreeks.

Brazilië domineerde de wedstrijd

Mexico speelde tot zover tijdens de Spelen erg aanvallend, maar tijdens de wedstrijd tegen Brazilië ging het elftal toch voor een verdedigende speelstijl. Dat zorgde ervoor dat Brazilië al snel de wedstrijd domineerde en verschillende kansen creëerde om te scoren. De Mexicaanse keeper Guilherme Arana wist echter alle schoten op het doel tegen te houden. Onder andere Antony en Richarlison kregen mooie kansen, maar wisten Brazilië net niet op voorsprong te brengen. Na negentig minuten was er nog steeds niet gescoord, waardoor een verlenging nodig was, waarin ook geen doelpunten vielen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Strafschoppenreeks gaat mis

Tijdens de strafschoppenreeks ging het echter al snel mis voor Mexico. De eerste strafschop van Eduardo Aguirre werd door de Braziliaanse doelman Santos gestopt. De tweede strafschop van Johan Vásquez ging vervolgens tegen de paal. De penalty's van de Brazilianen gingen allemaal in het doel en na de vierde strafschop plaatste Brazilië zich voor de finale. Afhankelijk van welk team vandaag wint staat Brazilië op zaterdag 7 augustus tegen Spanje of Japan in de finale

Ster advertentie
Ster advertentie